I går gikk de løs på oppgaven med liv og lyst, både med krafsa og maskinhjelp. Pahtakorvas fiskecampere flatet ut den humpete veien og sørget for at både biler og vogner kan komme seg til og fra den populære fiskeplassen ved Holmen.

Dype hull

– Helt fantastisk innsats av alle sammen, sier Alvin Mortensen, som ikke legger skjul på at veien har forfalt en god del de siste årene. Det var oppkjørt og mange dype hull har laget utfordringer for de som bruker veien i fiskesesongen.

– Vi var vel opp mot 15 stykker som ble med på dugnaden tirsdag. Innsatsen var upåklagelig, så nå skal det være kjørbart og vel så det, sier Alvin, som også takker Heitmann maskin som gjorde jobben langt lettere. Fiskesesongen er rett rundt hjørnet, så nå begynner det så smått å krible i magen.

Hva med felles løft?

Mortensen legger ikke skjul på at de synes både ALI og Alta kommune var lite offensive da de foreslo bedre tilrettelegging.

– Jeg er klar over at ansvarsforholdene sikkert kan diskuteres, men vi tenker mer på et felles løft. Vi er i prat med mange gjestefiskere og de er ofte redde for å ødelegge både biler og vogner. Opp langs elva kan det tilrettelegges bedre og jeg er sikker på at mange er interessert i å være med på en dugnad, sier Mortensen.

Stolt av gjengen

Han håper både den lakseinteresserte ordføreren og ALI ser behovet.

– Det behøver ikke koste så mye penger, hvis man mobiliserer en smule. Akkurat denne gangen var i hvert fall responsen skuffende, sier Mortensen, som likevel først og fremst er stolt og fornøyd med de som sørget for at Pahtakorva fikk bedre tilgjengelighet.

Fikset flere veier

Direktør Tor-Erland Nilsen i ALI synes det er flott at brukerne tar initiativ til dugnad.

– Vi har en slags arbeidsdeling med kommunen, der vi tar oss av det som skjer over brua i Øvre Alta, mens kommunen tar seg av det på nedsida.

Mange veier er slitne, så i fjor gjorde vi tiltak både i Gønges, Bollo, Åkergjerdet og på båtsida av Sorrisniva. Vi eier jo ikke veiene og har ikke noe ønske om å ta et slikt ansvar, med tar gjerne en økt for bedre tilrettelegging når det trengs. Det er gjerne mindre tiltak, påpeker Nilsen.

Nilsen er også glad for de initiativene som blir tatt fra Alta kommune.

– De tar seg jo blant annet for renovasjon og tilrettelegging nedover elva, så er det jo en flott ide med god dialog mellom kommune og brukere, sier Nilsen.