Alta kommune har opprettet mange stillinger for å ta seg av tunge brukere innenfor helse- og omsorg.

Leder av administrasjonsutvalget, Torfinn Reginiussen, brukte mye av sin taletid i kommunestyret tirsdag på kommunaløkonomi. Han betegnet veksten i antall ansatte i Alta kommune som en stor utfordring.

– Når lønnsutgiftene øker med over fire prosent og veksten i folketallet er én prosent, er det et forhold som ikke harmonerer. Veksten i kommunale stillinger har vært betydelig de senere år, og vi må dempe veksten. Det har vært et fokus hos politikere, og det er fokus hos administrasjonen. Vi forsøker å begrense lønnsveksten, men av en eller annen grunn klarer vi det ikke, påpekte Reginiussen.

Fra Frp og Odd Erling Mikalsen ble det referert til budsjettmålet fra posisjonspartiene, men han konstaterte at økningen var på over 50 stillinger og faktisk 76 årsverk i 2017. Da gikk antall årsverk fra 1496 til 1572, en formidabel økning.

Rådmann Bjørn Atle Hansen betvilte ikke tallene til Frp-politikeren, men hadde en helt klar forklaring på hvorfor det var blitt enormt mange flere ansatte, til tross for lovnaden om det motsatte.

– Vi har fått syv nye ressurskrevende bruker innen pleie og omsorg som vi er lovmessig pålagt å gi et tilbud. De rundt 50 stillingene som er kommet, er alle knyttet til ressurskrevende brukere. Det er ikke kommet noen nyansettelser på noen andre virksomheter, klarerte Hansen.