Men de må selv bekoste planprogram og konsekvensutredning.

Satser på nordlyset

Selskapet søkte om å få tildelt et areal i Kautokeino kommune for å etablere reiselivsbedrift. I formannskapet ble det fire mot en stemmer for å tillate denne etableringen, mot at selskapet selv betaler for kostnadene knyttet til å utarbeide et planprogram og konsekvensutredning, der en endelig reguleringsplan må godkjennes av kommunestyret. Med henvisning til at reiseliv er et av kommunens hovedsatsingsområder gikk flertallet i formannskapet bestående av Flyttsamelista og Arbeiderpartiet inn for denne søknaden, mot Venstres stemme.

Vil blokkere

STEMTE MOT: Venstres Anton Dahl stemte mot at Kautokeino kommune skal gi opsjon på en slik næringstomt. Foto: Liv AS Pedersen

Venstres Anton Dahl stemte mot og leverte protokolltilførsel til saken, der han hadde åtte ulike ankepunkter til at kommunen skal gi opsjon på en slik næringstomt. Argumentene fra Dahl som ikke fikk gjennomslag gikk ut på at området er viktig for ferdsel og friluftsliv og er et såkalt LNFR-område. Dahl hadde også innvendinger til tildelingen fordi området brukes av reindrifta til foring av rein, at kommunen planlegger en større barnehage nord for Beazedievva barnehage og at denne barnehagen bruker den såkalt Malinbakken som uteareal. Videre mente Dahl at denne tildelingen vil stenge all motorferdsel fra boligfeltene, Beazejeaggi og Beazedievva, samt blokkere for tilkomsten til scooterløyper både nordover og østover.