Da kan det være en ide å ofre litt tid på Barila i helga. The Norwegian Beatles skal tradisjonen tro varme opp til sin årvisse USA-tur med å spille det utvalgte repertoaret. Det skjer på Barila både fredag og lørdag – og det pleier å være både en sosial og musikalsk happening. Det musikalske grunnlaget fra The Fab Four kjenner de fleste og få forvalter det bedre enn Altas egne Beatles-tolkere.

Drar på mandag

– Mandag drar vi over dammen, så dette blir en service til de som liker Beatles og en fin anledning for oss til å gjennomgå materialet, sier trommis Kai Henning Skimelid, før helgas konserter og ikke minst turen over til USA.

I år er det et aldri så lite jubileum. Det er nemlig tiende gang de tar turen over til USA og har opp gjennom årene bygd gode relasjon til management og publikum «over there». I kombinasjon med turer til Liverpool og noen avstikkere til Frankrike og Belgia, har The Norwegian Beatles fått godt omdømme utenfor grensene.

– Turen går først til Memphis og Nashville, der det kan tenkes at det blir spilling spontant, men det primære er igjen festivalen Abbey Road On The River, nærmere Jefferson Town i Kentucky. Det er verdens største Beatles-festival og stor stas å være med, sier Skimelid.

Uten tangenter

Det kan Kjetil Linnes skrive under på. Turene over til festivalen har gitt mange flotte opplevelser for gjengen, som denne gangen må klare seg uten Vegar Johansen og hans keyboard-spill.

– Det gjør at vi legger litt om, i den forstand av vi spiller mer av de gitarbaserte låtene fra de første årene av karrieren til The Beatles. Vi spiller ofte mye fra den siste delen, der Vegars keyboard er veldig viktig for hele uttrykket, påpeker Linnes.

– Det er jo også litt artig å variere. Denne gangen spiller vi mye av det vi spilte for noen år tilbake. For de som kommer på Barila, er det så å si det samme repertoaret vi tar der, sier Linnes, som regner med at de lader magasinet med 60-70 Beatles-låter.

– Vi tar en tur innom Memphis og Nashville på veien til festivalen. Vi har gitarene med, så er det alltid morsomt å ta noe på sparket, sier Kjetil.