– Hagen er jo litt terapi for meg nå som jeg er syk, derfor har det vært veldig tungt for meg å ikke kunne få gjort så mye i hagen som jeg har villet, sier Heidi Nilima Monsen.

Monsen er til daglig redaktør i den kvenske avisen Ruijan Kaiku. De siste månedene har livet dreid seg om noe helt annet, nemlig kreft. Hun er i gang med cellegiftkur og alt det som hører med en slik behandling.

Derfor var det ekstra godt at gjengen som streiker i NRK i Alta stakk innom for å hjelpe henne.

– Jeg måtte ligge en uke i isolat under første cellegiftrunde på grunn av en liten halsinfeksjon som ble til høy feber og som da potensielt kan bli livsfarlig fordi jeg har lavt immunforsvar. Jeg må være veldig forsiktig med hva jeg utsetter meg for og da blir det lite hagearbeid.

Bildetekst 2: RAKER LØV: André Bendixen er godt i gang med å rake løv. Heidi planter sukkererter og knutekål. Foto: Eskil Wie

Åpen og ærlig

Monsen skriver i tillegg blogg der hun er svært åpen om både sykdommen og om behandlingsopplegget. Her forteller hun om hvordan behandlingen påvirker dagene hennes. Robin Mortensen i NRK hadde lest blogginnlegget til Heidi der hun snakket om hagen og at hun mangler krefter til å stelle den. Han tipset klubbleder Stian Strøm som tok kontakt med Heidi.

– Jeg spurte om hun trengte litt hjelp og det svarte hun ja til. Selv om vi streiker så betyr ikke det at vi skal sitte vakt hele dagen, vi skal også bidra der vi kan og være i aktivitet. Heidi har vært medlem i NJ i mange år og da passet det veldig bra å kunne hjelpe henne, forteller Strøm.

Alf Harald Martinsen, Eskil Wie, André Bendiksen og Martne Lindi tok turen ut til Kvenvik fredag formiddag. Når Altaposten snakker med dem på telefon er de godt i gang i hagen.

GOD STEMNING: Streike-gjengen i NRK bidro til mer enn hagearbeid. God stemning er også viktig. Her er Marte Lindi og Heidi Nilima Monsen i en god samtale. Foto: Eskil Wie

– Det går kjempefint her ute. Vi raker løv og står på, sier Alf Harald Martinsen. Til daglig en kjent radiostemme i Finnmarkssendinga på NRK P1.

– Vi kunne like så godt hjelpe noen og ikke bare sitte på streike-standen. Det er så fint å være her å hjelpe Heidi, sier han.

Og Heidig er takknemlig for hjelpen.

– Det at NRK-gjengen tar seg tid til å hjelpe meg med hagen, som er så viktig for meg, setter jeg umåtelig pris på. Jeg er utrolig takknemlig.