Sol fra skyfri himmel og grønne skudd på bjørketrærne dannet rammen for et flott arrangement i Kviby denne dagen.

Tradisjonen tro startet feiringen med nedlegging av krans på minnesmerket over dem fra Kviby som falt under andre verdenskrig.

De to elevene Henriette Thomassen Hagen og Selma Pedersen holdt en appell før de la ned krans på minnesmerket.

BAUTAEN Som vanlig ble det lagt ned krans på minnesmerket på kirkegården i Kviby og det sto Selma Pedersen og Henriette Thomassen Hagen for. Foto: Magne Kveseth

Et minutts stillhet

Talen minnet om at frihet og selvstendighet ikke er noen selvfølge og de ba til slutt om ett minutts stillhet for de falne. De kom også inn på at 17.mai er dagen da alle bør få spise is, om enn kanskje ikke så mye man har lyst på.

Etter talen spilte korpset å Kviby før toget startet den vanlige runden rundt Mellomveien og Moa, som er to av veinavnene i Kviby.

Toget i rute

Med toget i rute ble det pølser og brus, kaffe og kaker på samfunnshuset, der driftige frivillige tok tørn for at også 17.mai 2018 ble et vellykket arrangement.

KORPSET Det ble flott stemning i toget i Kviby med hornmusikk og trommevirvel. Og det flotte været får kanskje litt av æren for at så mange kom til arrangementet. Foto: Magne Kveseth

Korpset fikk skryt for sin opptreden og det syntes Kirsti Kristoffersen var hyggelig tilbakemelding siden dagen i dag var den første da alle i korpset var samlet.