Norsk Bobil og Caravan Club Alta (NBCC) inviterte til gratis sikkerhetssjekk mandag. Til tross for at aktiviteten var annonsert i flere medier på forhånd var ikke oppmøte helt som forventet, forteller initiativtaker Hans Willy Hansen og inspektør fra Statens vegvesen Øyvind Gjevestad Vorren. Bare fem kjøretøyer møtte opp.

– Vi hadde nok forventet et 20-talls kjøretøy, sier Hansen.

Kontrollen var et samarbeid mellom NBCC, Statens vegvesen og Mathisen Landbruksservice.

INITIATIVTAKER: Hans Willy Hansen er leder av NBCC Alta og stilte som representant fra Landbruksservice. Selv om oppmøtet var labert i år gir han ikke opp. Neste år blir det kontroll på ettermiddagstid. Foto: Arkiv

Et alvorlig avvik

Flere ting ble kontrollert på kjøretøyene, blant annet brannslukkingsapparat, røykvarsler og gassalarm. Kjøretøyene ble kontrollveid, det ble utført bremsetest og lyskontroll. Deretter ble kjøretøyene kjapt kontrollert for å avdekke evetuelle øvrige mangler.

– På noen kjøretøy ble det avdekket gasslanger som måtte skiftes. På ett kjøretøy ble det konstatert en alvorlig feil med innfesting av passasjersetet, forteller Vorren til Altaposten.

Tar lærdom

NBCC satser på at en slik gratis kontroll nå skal bli en årlig tradisjon. Selv om årets oppmøte var langt dårligere enn de hadde trodd på forhånd, mener Hansen at det er verdt å prøve på nytt til neste år.

– Et sted må man begynne. Årets kontroll ble gjennomført på dagtid mellom 10 og 17. Da er nok mange på jobb. Til neste år vil vi gjennomføre kontrollen på ettermiddagstid, slik at flere forhåpentligvis møter til kontroll med sitt kjøretøy.

PÅ KONTROLL: Statens vegvesen lånte ut kontrollstasjonen på Kvenvik og to stykk kontrollører. Selv om det bare var fem kjøretøy som ble kontrollert, så var flere andre innom, forteller inspektør Øyvind Gjevestad Vorren. Foto: Øyvind Gjevestad Vorren