– De siste 45 minuttene er den svakeste omgangen vi har spilt i seriesammenheng i år, fastslo en skuffet 21-åring, som ble sittende igjen noen minutter i steikvarmen på Dalgård arena.

Det ble tid til å reflektere over at hun og lagvenninnene hadde gått på et nytt tap. Guro Bell Pedersen innrømmet at det der og da var tungt å fordøye at de fortsatt står med null poeng. Den energiske Bardu-jenta, som er inne i sin tredje sesong i Bossekop-drakta, er rimelig sikker på at laget berger plassen i 1. divisjon.

– Jeg føler meg trygg på at vi kommer til å snu den negative trenden etter hvert. Vi lider under at det har vært en del utskiftninger siden i fjor. Laget har ikke satt seg. Prestasjonene blir nok bedre når vi får flere kamper i beina. Det handler mye om relasjoner og samhandling. I første omgang i dag synes jeg vi var gode i perioder. Men det ble tungt etter sidebytte, sa Bell Pedersen til Altaposten.

Har fått tillit

Hun fikk støtte av Emmy Olsen, som også hadde søkt tilflukt i skyggepartiet i innbytterboksen. Olsen er en av flere unge som har fått tillit i år. Hun innrømmer at det gjør noe med selvtilliten når de går på tap etter tap. Både hun og Bell Pedersen kan forsikre oss om at det er godt humør i spillegruppa. Jentene har vært flinke til å legge tapene bak seg.

FIKK TRØST: Byåsen-kaptein Guro Ramstad trøstet Amanda Sørensen og Oda Lillegård etter søndagens nederlag. Foto: Svein Halvor Moe

– Vi må bruke energien på det som vi kan få gjort noe med. Det er å gjøre en god jobb på treningsfeltet. Gode prestasjoner og opplevelser der vil forhåpentligvis føre til at vi også hever oss i kampsammenheng. Det var ikke uventet at vi fikk det tøft mot Byåsen som har vunnet fire av sine fem kamper. Det var nok ingen som forventet at vi skulle ta poeng her, sa Olsen etter at fløyta hadde gått.

Tunge Bossekop-bein

Hun mente varmen var en sterk medvirkende årsak til at det ble mange tunge Bossekop-bein utover i kampen. De mange plussgradene var uvant for Guro og de andre Bossekop-spillerne som verken har trent eller spilt kamper i slike temperaturer tidligere i år. Men hun ville ikke bruke det som unnskyldning for at tapsrekken ble forlenget for de treningsvillige jentene i kubben.

– Hva tenker du i forhold til at dere ligger sist på tabellen med null poeng?

– Jeg er av den oppfatning at poengene vil komme dersom vi hever oss spille og prestasjonsmessig. Flere av oss var med i fjor og vet derfor hvor lista ligger. Det handler mye om at vi må hente frem toppnivået vårt litt oftere. Samtidig så må vi heve bunnivået. Kort og godt bli mer stabile, sa Guro Bell Pedersen og minnet om at de slo Fløya 4-1 i en treningskamp før seriestart.

Viktig å berge plassen

Det samme Fløya-laget har forøvrig plukket bra med poeng og hatt fin flyt i starten av sesongen. Det var ikke så mange som trodde at de skulle være såpass høyt opp på tabellen i midten av mai etter at de fikk stryk av Bossekop i starten av sesongen. Bell Pedersen er krystallklar på at det er viktig for klubben å berge plassen. Hun begrunner det med at de unge mange unge og ikke minst gode jentene, trenger den utviklingsarenaen som det er å spille i 1. divisjon.

– Vi skal og må gjøre alt for at det blir 1.-divisjonsspill også neste år. Det skal heldigvis ikke mer enn en seier eller til før vi klatrer på tabellen. Den kommer forhåpentligvis om ikke alt for lenge, sa Bell Pedersen før hun tuslet i garderoben.