Etter seier i mixklassen i fjor og en maktdemonstrasjon da hun sammen med Hildegunn G. Hovdenak knuste all motstand i dameklassen i år, leder Birkeli an i kampen om storpremien, en ATV til en verdi av 110.000 kroner.

Hun sier til Altaposten at dette er noe hun har tenkt på de siste årene.

– Foreløpig er målet å komme i mål. Det er selvfølgelig utrolig kult om jeg vinner. Det er absolutt spennende når det er en 3-årig konkurranse, sier Birkeli mens hun prøvesitter ATVen på Finnmark Motorsenter.

Men selv om en ATV til en verdi av 110.000 kroner er en flott premie, så var det ikke det Birkeli hadde i hodet da hun meldte seg på - nok en gang.

– I starten hadde jeg som mål å fullføre Offroad Finnmark. 300 kilometer i terrenget fikk meg til å sykle. Selve den utfordringen virket meget kul.

Handler om å komme seg på sykkelsetet

Birkeli legger ikke skjul på at det blir et par treningstimer før rittet.

– Det blir trening jevnt og trutt gjennom hele året med en kombinasjon av intervaller, langturer og litt styrketrening. Det blir naturlig nok en del sykling, men jeg går også en del toppturer på vårsesongen og ski på vinteren.

– Hva er dine tips til de som vurderer å bli med på et ritt som Offroad Finnmark?

– Bare kom deg på sykkelsetet. Ikke ta ting så veldig seriøst. Bare da ut og sykle for å ha det gøy. Fokuser på at det skal være en artig og lystbetont aktivitet. Da blir man fort god, sier hun og avslutter med å si at hun håper flere blir med på rittet - særlig kvinner.