Etter to sammenlagtseire og én andreplass i sammendraget i Visma Ski Classics mellom 2015 og 2017 valgte Petter Eliassen å si takk for seg. Han var nødt til å gjøre unna et år med turnustjeneste for å få godkjent fysioterapiutdanningen. Og med tre små barn hjemme var det naturlig å prioritere annerledes i en periode.

Har signert en avtale

Men det skulle ikke vare så lenge før 32-åringen var tilbake i langløpssirkuset. Han bekrefter overfor Altaposten at han har fått et tilbud fra et ikke-navngitt team, og det tilbudet har Eliassen takket ja til.

– Det stemmer at jeg gjør comeback neste vinter. Jeg fikk et godt tilbud, og brukte en del tid på å bestemme meg. Jeg kom fram til at lysta var der og sa derfor ja. Teamet har ikke gått ut med dette offentlig, så jeg ønsker ikke å si hvem det er. Men jeg gleder meg veldig til å gå løs på en ny sesong i  Ski Classics, smiler Eliassen, som er langt unna sin beste form for øyeblikket.

– Jeg har knapt trent de siste tre månedene. Sykdommen som gjorde at jeg måtte stå over NM har plaget meg i lang, lang tid. Først nå begynner jeg å bli skikkelig frisk, forteller 32-åringen, som satser på å trene seg gradvis opp i løpet av sommeren og høsten.

– Det er fortsatt tre måneder til jeg er ferdig med turnusen, men fra august blir det fullt kjør. Den kommende tiden skal jeg øke treningsdosene sakte, men sikkert. Det tar litt tid å tilvenne kroppen store treningsdoser etter et langt avbrekk. Med full jobb og tre unger ved siden av vil det begrense seg selv, kommenterer han.

Tøffe måneder foran seg

Eliassen regner med at det blir noen samlinger og et par rulleskirenn fra august og utover. Den tyngste og mest omfattende treningsjobben må han imidlertid gjøre hjemme i Tverrelvdalen.

– Jeg har ingen fast jobb å gå til når turnusen er over. Så det var naturlig for meg vurdere comeback da dette tilbudet dukket opp. Nå som jeg har bestemt meg er det litt forskjellige tanker som går gjennom hodet. Det blir tungt å komme opp på det nivået som kreves for å kjempe om topplasseringer i Ski Classic, og jeg er spent på hvor mye jeg egentlig har tapt meg det siste året. Spesielt de månedene med sykdom har nok satt meg mye tilbake. Men det er en utfordring, og den gleder jeg meg til å ta fatt på, avslutter han.