Leder May Liss Thomassen i Alta musikkorps understreker at de er veldig glade og takknemlige for at de får bruke lokalene til å øve i, men det er alltid et«men».

– Til tider ser det skikkelig shabby ut. Ødelagt inventar ligger henslengt og det prates om sølvkre i veggen. Selv om de er ufarlige, er de ekle, sier hun.

May-Liss Thomassen. Foto: Privat

At lokalet har sett sine bedre dager er Trine Noodt (V) enig i. Hun mener noe bør gjøres fra politisk hold.

– Lokalet er noe skikkelig ræl. Kjelleren der toalett og lager er, er direkte ekkel. Mørkt, skittent og rotete, sier hun etter et besøk der.

– Ødelagte seter ligger slengt rundt. Dører, vegger og gulv er nedslitt og full av skrapemerker og hull. Lysene over scenen får en ikke brukt, fordi de etter å ha blitt lånt ut ikke lar seg slå på igjen. Den fiolette veggfargen mot de nisserøde stolene får det til å vrenge seg i magen på de av oss med nogenlunde estetisk sans, sier Noodt.

Dugnad?

Thomassen har forståelse for at kommunen ikke har all verdens å bruke på oppusning, men mener at det ikke er mye som skal til for å friske opp lokalet.

– Bare med litt maling er mye gjort.  Hvis kommunen virkelig skal slå på stortromma, så kunne arealet blitt unyttet bedre, sier hun, og viser til at blant annet at projektorrommet kunne blitt gjort om til for eksempel lager.

– Jeg håper i det minste at vi får til et møte med brukerne av lokalet og kommunen så vi kan finne ut hva som skal til for å gjøre lokalet bedre.

Takker for innspill

Kulturleder i Alta kommune, Tor Helge Reinsnes Moen, er på reise, men svarer til Altaposten per SMS:

– Jeg er helt enig i at lokalene er i dårlig forfatning. Dessverre er det ikke satt av noe midler til vesentlig oppgradering. Noe jeg synes er synd. Det blir eventuelt en politisk avgjørelse om så skal skje.

– Hva med en dugnad for å få ting litt bedre?

– Det høres ut som en god plan. Vi er selvsagt med på det, svarer Moen.