Den nåværende Alta IF-sjefen var hovedtrener i Tromsø IL fra 2015 til 2017. Klokken 18.00 i dag skal han prøve å slå gamleklubben ut av norgesmesterskapet.

– Jeg ser veldig fram til det som skal skje i Finnmarkshallen i kveld, og har en sterk oppfatning av at spillerne gjør det samme. Vi skal glede oss over begivenheter som dette. Treningshverdagen og serien er det viktigste for oss, mens cupen er en nydelig gulrot, sier en smilende Bård Flovik.

– Må være offensive

Han og resten av trenerteamet har lagt en slagplan foran møtet med eliteserielaget fra Ishavsbyen. Så blir det opp til spillerne å hente ut sitt ytterste når Morten Gamst Pedersen, Tom Høgli, Magnus Andersen og Mushaga Bakenga kommer på besøk.

– Klubbene har et forskjellig ståsted foran kampen. Vi spiller i 2. divisjon, mens TIL holder til på det høyeste nivået i Norge. Men dette er cup, og kampen spilles på vår hjemmebane. Da er det klart at vi må være offensive, kommenterer Flovik, som likevel kommer til å ta hensyn til at det er eliteseriespillere som løper rundt i Finnmarkshallen i kveld.

– De har en ny trener som har lagt om spillerstilen litt siden jeg var der. Men jeg kjenner filosofien, spillerne og klubben godt, og kanskje kan det hjelpe oss et stykke på veien.

Samtidig blir det en miks mellom det å ta hensyn til motstanderen og spille vårt eget spill. Vi må trøkke til skikkelig og tørre å gjøre ting selv, sier han.

Håper på cupfest

Flovik har fortsatt ikke helt bestemt hvilke 11 spillere som skal få tillit fra start i kveld.

– Vi spilte 120 minutter mot TUIL for en uke siden, og måtte gjennomføre store deler av kampen mot Fram Larvik med én mann mindre for bare tre dager siden. Vi ønsker å bruke de spillerne som har mest fysisk og mental energi på lager, så det er fortsatt et par plasser som blir diskutert. Vi skal ikke glemme at vi har en ny viktig kamp på søndag. Da møter vi Raufoss på bortebane. Når det er sagt har vi fullt fokus på kveldens kamp, så vi stiller med de vi mener er best rustet for oppgaven.

Han håper på en skikkelig cupfest i Finnmarkshallen, og da trenger laget støtte fra tribunen.

– Jeg er glad i TIL, men vi ønsker selvsagt å sende de hodestups ut av cupen. Det er vårt utgangspunkt. Vi har en viss hjemmebanefordel med tørt kunstgress og mindre banestørrelse, og den fordelen ønsker vi å benytte oss av, smiler Flovik.