– Denne konserten gjorde vi først og fremst til ære for Biru-familien. En familie som er blitt ganske stor her i Alta og egentlig innebærer den hele byen, forteller en sliten vokalist etter nok en konsert av det energiske slaget.

Nådeløs

Albumet «Ancient Call» er nesten umulig å plassere sjangermessig for musikkskribenter og andre som bryr seg om slikt, men den energiske gitaristen, Ida Iki, har funnet svaret. Hun beskriver stilen som boyband-punk.

En ting er i hvert fall sikkert, jentene er innovative – og der andre band tar pulsen på samfunnet, skjærer jentene samfunnspulsen over, nådeløst.

I så måte går ikke Biru Baby med på noen form får kompromiss når det kommer til kunstnerisk uttrykk.

Og driver du innenfor avantgarde- businessen blir det fort sånn at enten elsker publikum utrykket eller så kan de bli forvirret og lure på hva i himmelens navn er det som foregår.  Begge deler er like forståelig.

MEET AND GREET: Etter konserten var det tid for familie og venner. Fra venstre: Lars E. Lossius, Karstein Andersen, Magnar Sønvisen Moe, Hánná Rein, Njål Digre, Tony Boine og Jørgen Eriksen. Foto: Freddy Ludvik Larsen

Problemer

Selv om bandet er vanskelig å plassere sjangermessig var det lett å se at de var godt forberedt. Veldig godt forberedt. Likevel forløp ikke kvelden uten utfordringer.

– Det kunne gått galt i dag, røper vokalist Hánná til Altaposten. Jeg var fryktelig nervøs før konserten og Ida slet med en intens migrene underveis. Hun vurderte faktisk å avslutte konserten med å spille fra backstagen, forsetter hun.

– Men når vi kom i gang var det bare sinnssykt morsomt.

KULTURPERSONLIGHETER: Flere fra kulturlivet hadde møtt opp for å feire Biru Baby og Ny-albumet "Ancient Call" Fra venstre: Tom. Johnsen, Elin Kåven, Elizabeth Lyng og Linda Zaina Aslaksen. Foto: Freddy Ludvik Larsen

Temposterkt

Nervøsiteten til Rein og Ikis migreneanfall var det ingen blant publikum som merket noe til, for helt fra introen «The Gates Of Sápmi» og til en forrykende avslutting med «Emo Gonna Overload» fikk publikum kastet over seg et velregissert og temposterkt show.

Bandet hadde naturlig nok fokusert på låtene fra sin siste baby «Ancient Call» men det ble også plass til solide nummer som «Fuck My Heart» «LaLa Under Table» og «Slutt Slut» fra streaming-albumet «Volume 1»

I tillegg til Hánnás bror, Helge Reinsnes Moen, aka HellG, på synth, trakterte Biru Bass, Endre Hoff, firestrengeren, mens hardtslående Biru Batteri, Kurt André Aase, var å finne bak slagverket. En rytmeseksjon bandet selv mener er Norges beste.

Eksplosivt

Det var cirka 150 mennesker innenfor dørene denne kvelden på studenthuset. En kveld der de som hadde valgt annerledes gikk glipp av en slippfest av den sjeldne sorten. I tillegg til et vanvittig show fikk også publikum servert popcorn, eller «rockcorn» som snoppet var kalt for denne aftenen. Det var også mulig å sikre seg signerte utgaver av albumet på CD eller vinyl og flere forskjellige t-skjorter.

«Joik har større kraft enn krutt» sang Sverre Kjeldsberg og Mattis Hætta i «Sámiid Ædnan». De ordene kan man også bruke når man skal oppsummere Biru Babys eksplosive blanding.  For den har nemlig større kraft enn krutt, den også.

EFFEKTER: Ronja Donatello Bang og Hanna Marie Hatlem sto for salg av Biru Baby-effekter. Foto: Freddy Ludvik Larsen