Med øksfjordingen Hallgeir Pedersen i spissen, drar de til spillejobb på Bastard bar i Tromsø. Der får publikum et forsprang allerede i kveld.

STÅR FOR MATERIALET: Hallgeir Pedersen. Foto: Freddy L. Larsen

– Plata kommer for salg 25. mai, men fordi vi spiller i Tromsø i kveld, så tar vi med noen eksemplarer som publikum kan få kjøpe, sier Pedersen, som er fornøyd med bandets første plate.

En av grunnene er at albumet er mikset av Jan Erik Kongshaug, som av mange regnes som en av verdens beste lydteknikere.

– Han har gjort en formidabel jobb med lydbildet, og han har mikset albumet akkurat slik jeg ønsket det skal låte. For de som ikke har hørt oss, så er vi veldig inspirert av Dio, sier Pedersen.

Dio var et amerikansk heavy metal-band med vokalist Ronnie James Dio som frontfigur.

– Lange låter

Han sier albumet, som slippes både i CD og LP-formatet, inneholder seks originale komposisjoner.

– Bare seks låter, det høres kanskje lite ut, men flere av melodiene varer opptil ni og ti minutter, så det er lange komposisjoner, med masse ulike partier, sier Pedersen, som de fleste kjenner som jazzgitarist på høyt nivå.

– Plata er litt sånn tilbake-til-røttene, ettersom jeg i min spede ungdom startet med spilte heavymusikk, sier Pedersen.

– Hvor er den spilt inn?

– Forskjellige plasser. Vi har vært nøye med å finne rett lokasjon slik at lydbildet skulle bli best mulig for hver låt. Alt er også spilt inn live og det man hører på plata er slik vi høres ut på konsert, sier Pedersen som står bak brorparten av innholdet.

– 99 prosent er komponert av meg, samt alle tekstene, men bandet har bidratt med sine innspill og vokalist Terje Storvik har bidratt litt på to låter.

Platekontrakt

Bandet har fått platekontrakt og albumet gis ut av selskapet Rob Mules Records som ligger i Tromsø- hvor bandet er klar for publikum i kveld.

– Selv om utgivelsen inneholder kun seks låter, så har vi materiale til minst tre plater til pr i dag, så kanskje kommer det mer, smile Pedersen, som sammen med bandet står på scenen til Bastard Bar i Ishavsbyen i kveld.