Hovedutvalget for næring, drift og miljø ønsker å se nærmere på muligheten for en egen parkeringsplass for bobiler i Alta. Det går fram av protokollen etter mandagens møte. Hovedutvalget ber Planutvalget se på/utrede muligheten for etablering av en ny parkeringsplass for bobiler og lignende i forbindelse med kommuneplanens arealdel, heter det i vedtaket.

– Vi har et tilbud, men har vært for dårlig å markedsføre det. Mange er rett og slett ukjent med at kommunen allerede har tilrettelagt for bobilturistene. Rett nok ikke et permanent opplegg, men noe som kan ivareta denne gruppen fram til vi får på plass en permanent løsning, sier Otto Aas, leder for hovedutvalget for næring, miljø og drift.

Ført bak lyset

Aas vil ikke gå videre inn på ha som har skjedd med tanke på få få til en permanent løsning på parkeringsplassen Boreal har.

– Hvem er det som stopper en avtale?

– Det vil jeg ikke si så mye om, men det er i alle fall ikke de som sitter på litt lavere ledernivå her i Alta. Vi sitter med en følelse av å ha blitt lurt opp i stry, men nå kan vi ikke bruke mer tid på dette, klargjør hovedutvalgslederen.

Midlertidig løsning

Han sier at alternativet som vil bli benyttet fram til en permanent og god løsning er etablert er å bruke P7, parkeringsplassen for langtidsparkering i nærheten av hotellet, til bobilparkering.

– Vi vil med skilt opplyse om dette og male opp egne plasser for bobilene. Blir det sånn at bilen er for stor til en slik normal parkeringsplass, vil vi åpne opp for at bobilene kan bruke to plasser, men kun betale for  én.

– Hva med dotømming?

– Det kan de gjøre hos Boreal ved å betale en avgift på 50 kroner, men det er også andre som har samme tilbud. Alt dette vil bli opplyst om gjennom egne skilt og en mer aktiv info, forteller hovedutvalgsleder Otto Aas.