Frydenbø Industri Øksfjord AS skal bygge igjen glippa mellom den store slippen og den lille, og planlegger også å øke takhøyden å den lille slippen. Utbyggingskostnadene er så langt anslått til å havne mellom 25 og 30 millioner kroner.

Vel anvendte penger

Direktør Arne Kristian Vestre legger ikke skjul på at kommunens tilrettelegging har mye å si for deres egen satsing. For det er allerede i dag for liten plass ved flytekaia i Vassdalen.

Hurtigbåter, forflåter og oppdrettsfartøy av ulike kaliber ligger nå utenpå hverandre, noe som er ugunstig for slippens ansatte som skal utføre service og reparasjoner på fartøyene.

Nå har kommunen vedtatt å utvide flytekaia:

– Dette er en stor dag for Frydenbø. Å få til utvidelsen av flytekaia her har vi jobbet strategisk for sammen med Loppa kommune i lang tid. Jeg tror de 6,8 millioner kronene er svært vel anvendte midler. Utvidelsen her er helt nødvendig for oss, vi har ikke en ledig kaimeter for vår industrivirksomhet og med de planene vi har for å utvide driften trenger vi mer plass, raskere omløp på fartøyene som ligger ved kaia og mulighet for å kunne utføre flere reparasjoner på fartøy som ligger ved kai, sier Vestre.

Han er tydelig på at man må skille mellom maritim næring i form av industrivirksomheten som Frydenbø driver og de behovene som fiskeflåten i Loppa har.

BYGGER NYTT: I glippa mellom den store og lille slippen planlegger selskapet et nytt verksted til et kostnad på 25 millioner pluss. Foto: Magne Kveseth

Utbygging

Når man hører på Vestres beskrivelse av tempoet ved Frydenbø Øksfjord Industri får man inntrykk av at virksomheten går så det griner:

– Jeg kan love deg at det ikke går av seg selv, men det er gøy å være på jobb. Nå har vi en fôrflåte fra Salmar Nord på Senja som tas opp på slipp. Vi har en fôrflåte fra NRS, en fiskebåt utenfor der og ytterligere en fôrflåte på andre siden, samt en arbeidsbåt og to hurtigbåter.

Oppdragsmengden gjør selskapet i stand til å utvide staben:

– Vi har nå 23 ansatte og utvider med fem-seks i løpet av årets tredje og fjerde kvartal. Alle de nyansatte skal bidra til at vi utvikler bedriften ytterligere. Vi får inn elektromontør, industrimekaniker, plate- og sveis og industrimalere. Alle er nye ansatte som trengs for å fortsette veksten, sier Vestre.

Han legger til at byggingen av elektro-, sveise- og motorverksted i tomrommet mellom liten og stor slippbygning etter planene starter etter sommerferien.

– Vi håper å komme i gang med byggingen til sommeren, avslutter den fremoverlente bedriftslederen.