Lørdag ble det markert at Svein Iversen slutter som daglig leder i Betania-stiftelsen. For en rekke innbudte gjester ble han æret med taler og musikk, film og bilder.

Både nåværende og tidligere ansatte var invitert til festen, sammen med familie og samarbeidspartnere.

Styreleder i Betania Alta, Ommund Heggheim, fremhevet Sveins evne til å tenke overordnet, strategisk og til å gjennomføre. Heggheim slo fast:– Svein, du er en bauta i Betania Altas historie! sa Heggheim.

TAKK: Svein Iversen takkes av etter 30 år. Her med ordfører Monica Nielsen. Foto: Knut Klevstad

I Betania Altas 80 år har det vært 3 ledere for Betania Alta:  Alma Halse, Karl Hykkerud og Svein Iversen.  Nå til sommeren, har Svein ledet Betania i 30 år!, bare 2 år mindre enn Alma Halse selv.

– Det er et livsverk det står respekt av. Det er et livsverk som har vært til gavn og velsignelse for Betania.  Svein er og blir en bauta i Betania sin 80-årige historie, sa Ommund Heggheim.

Ordføreren holdt også en tale til den avtroppende lederen:

Blant de som holdt taler til Svein var ordfører i Alta kommune, Monica Nielsen. Ordfører Monica Nielsen sa blant annet i sin hilsen:

– Svein, du er en samfunnsbygger. Under din ledelse har Betania vokst langt utover sitt utgangspunkt. Sterk ideologi, stor toleranse, nestekjærlighet og omtanke. Det gir tillit i drift og i tjenestene, sa Monica Nielsen.

Hun fortalte også hvordan kommunen har ansett Iversen som en målbevisst leder for gode tjenester, samt en god og ryddig arbeidsgiver. Hun overrakk et bilde i gave, et bilde som skal symbolisere den utviklingen og veksten Betania Alta har hatt under Svein Iversens ledelse.

Svein Iversen selv trakk frem det gode samarbeidet med både politisk og administrativt nivå i Alta kommune, et samarbeid som han mener har vært preget av gjensidig respekt og vilje til å løse samfunnsoppgavene sammen.

Ny leder velkommen

Med denne markeringern av Svein Iversen, ønskes også Heidi Tangstad velkommen som ny daglig leder av stiftelsen.

– Heidi, du overtar et viktig hus for omsorg, sa ordfører Monica Nielsen.

VELKOMMEN: Styreleder Ommund Heggheim ønsker Heidi Tangstad velkommen som daglig leder. Foto: Knut Klevstad

En aktiv leder gjennom 30 år

Svein Iversen begynte i Betania i 1988. Hele denne perioden har han vært daglig leder, med unntak av 4 årpermisjon rundt årtusenskiftet da han var rektor ved Sandvik folkehøgskole.  Ved siden av dette har han hatt en rekke verv og oppgaver også utenfor Betania, i kommunestyre for KrF og formannskap, styrer og råd i Finnmark fylkeskommune, men også politiske verv på nasjonalt nivå. Nylig er han utnevnt til regionleder for Troms og Finnmark KrF. Han har dessuten hatt mange tillitsverv i ulike organisasjoner.

Pinsebevegelsen er Betania sin grunnlegger, stifter og forankring, og her har Svein Iversen sin tilhørighet og har hatt en rekke verv også i pinsebevegelsen.

Betania Alta vil fortsatt dra nytte av Svein Iversens kompetanse i en tid framover, da han vil fortsette i en prosjektstilling i stiftelsen.