Han har hyret inn Donkeyboy-gitarist Peter Michelsen som produsent til hans andre utgivelse, som etter planen skal komme til høsten. Allerede i mai kommer to smakebiter på strømmetjenester. Tilsammen sikter han seg inn mot 8-10 låter, med et begrenset antall LP-plater.

– Gleder meg

– Jeg må si jeg gleder meg. Opptakene i Norsk lydstudio har så langt vært overraskende bra, med svært god lyd. Jeg tenkte kanskje det trengtes en rocka produsent, men etter å lyttet på Donkeyboys velproduserte plater valgte jeg annerledes. Jeg er veldig glad i de lydmessige løsningene til Tom Petty, så kanskje noe i det terrenget.

SYNGER SJØL: Gitarlyden til Håvard Pedersen er med, men nå fikser han også vokalen sjøl. Foto: Karl Eirik Steffensen

Nå stemmer det

Den store endringen er likevel vokalen som han skal fikse sjøl. Så langt har han «snakket» med gitaren, enten det er for Cinematic World, The Norwegian Beatles eller i andre sammenhenger. Få kan planke Thin Lizzy og Gary Moore som Håvard Pedersen. Det demonstrerte han på ypperlig vis i 2010, der også Europe-gitarist og søskenbarn John Norum medvirket til utgivelsen.

Men på denne plata vil han bruke sin egen stemme. Det får han til ved rett og slett å lage låter som er tilpasset han selv.

Under solodebuten i 2010 hadde han en bråte med vokalister i studio.

– Jeg har skiftet tenkningen en smule. Nå skriver jeg låter tilpasset mitt eget stemmeleie, sier Håvard Pedersen til Altaposten, vel vitende om at han tidligere skrev med gitarfokus. Dermed ble mange av låtene «feil».

Har øvd mye

– Jeg har øvd mye og gjort noen grep i låtskriverprosessen. Det blir feil å skrive låtene først, uten å tenke hvordan man skal fikse vokalen. Så langt har det funket bra og det ligger an til at jeg tar med et par låter fra debuten, sier Pedersen, som blant annet «lånte» Petter Carlsen, Kai Somby og Wenche Hætta til å formidle det hele ved forrige korsvei. Låtmaterialet fikk tommelen opp fra flere hold. Det samme gjelder produksjonen som ble rattet på plass av Kjetil Linnes.

Beatles-turer

Håvard Pedersen har i tillegg til plateplaner  mange jern i ilden det neste halve årey, blant annet tur til USA og Liverpool med Nowegian Beatles.

– Jeg er i jobbskifte akkurat nå, så det åpner for å bruke mer tid på skiva fram til høsten. Samtidig er det alltid hyggelig å være med gutta på tur, sier Håvard.