Totalt er det 1260 personer som har Handelshøgskolen ved UiT i Alta som førstevalg, noe som er en økning på 57 prosent fra i fjor.

– Formidabel vekst

Jørund Greibrokk som er instituttleder på Handelshøgskolen ved UiT i Alta sier årets søkertall er ekstremt gode.

– Til årsenhet i Ledelse har vi hele 673 søkere som har oss som førstevalg. Det er en økning på 48 prosent fra i fjor, da var tallet 455 søkere. Dette studiet administreres fra Alta og er en av universitetets mest søkte. I årsenhet i Bedriftsøkonomi har vi 333 søkere og i Prosjektledelse 201 søkere. I sum en formidabel antall søkere som har Handelshøgskolen som førstevalg. Dette er studier hvor det er mulig å studere mer fleksibelt. Overnevnte fag tilbys på campus i Alta og distribueres også som nettstudier hvor alle forelesningene blir filmet (streames) slik at studentene kan studere når og hvor de vil, sier Jørund Greibrokk, assisterende instituttleder ved Handelshøgskolen UiT.

– Samfunnsnyttig

– Det er veldig samfunnsnyttig at mange velger å videreutdanne seg. En stor andel av våre studenter er fra Troms og Finnmark, noe som viser vår sentrale rolle innenfor etter- og videreutdanning. Det er mulig å bo i distriktet og være i jobb, og likevel få en utdannelse. Det er stor variasjon i hvem som studerer. Det er alt fra sykepleiere og ingeniører som ønsker faglig påfyll til ungdommer som kommer rett fra videregående skole, sier en engasjert Jørund Greibrokk.

Han legger til at søkertallene også er til det gode for de ansatte.

– Dette trygger arbeidsplassene i Alta og gir grunnlag for vekst i fagstaben

God bredde

Inger Elin Kristina Utsi som er seniorrådgiver for marked og kommunikasjon ved Uit Alta er også særs fornøyd med søkertallene.

– Det er en veldig god utvikling i Alta med høye søkertall i de fleste fag, innen økonomi, lærer, sosialt arbeid, barnevern, barnehagelærer, medieutdanningen og idrett. Friluftslivsstudiene har også mange søkere i år, sier hun.

– Viktig utdannelse

– Det er også veldig stor søknad på våre ulike lærerutdanninger, sier Yngve Engkvist som er studieleder på lærerutdanning og pedagogikk ved campus Alta.

Han viser til at Barnehagelærerutdanningen har hele 45 prosents økning fra i fjor, samt at  Grunnskolelærer 5.-10. trinn, har 20 prosent flere søkere enn fjoråret.

– Dette er utrolig gode tall. Det er også viktig at flere velger utdannelse innen pedagogikk, for det er, og blir en stor lærerkrise. Ikke bare i Alta, men alle plasser i Finnmark og landet forøvig i årene som kommer, påpeker Engkvist.