En mann i 40-årene bosatt i Alta er tiltalt for å ha levert 5,12 kilo hasj i Alta, eller medvirket til dette. Mannens advokat, Kjetil Nilsen, sier at altaværingen ikke erkjenner straffeskyld.

– Han erkjenner ikke straffeskyld, og vi er av den oppfatning at politiet ikke har gjort jobben sin.

Nilsen utdyper:

– For snart to år siden ba han politiet avhøre flere navngitte personer for å komme til bunns i saken. Da jeg ble engasjert for halvannet år siden ba jeg om det samme, og har purret gjentatte ganger på denne etterforskningen. Så vidt meg bekjent har ikke politiet gjort noe i forhold til dette, og det var også grunnen til at Alta tingrett utsatte saken sist den var berammet.

Advokat Kjetil Nilsen stiller spørsmålstegn til politiets arbeidsmetode. Foto: Arkiv

Avviser kritikken

Til Altaposten sier leder for felles enhet for påtale i Finnmark politidistrikt, Morten Daae, at det ikke er Finnmark politidistrikt som har etterforsket saken. Han kan derfor bare uttale seg generelt.

– En av mine jurister har blitt oppnevnt som aktor av statsadvokaten i saken, fordi man fant det mest hensiktsmessig å føre saken for Alta tingrett. På generelt grunnlag kan jeg si at det er ikke alltid at vi gjør det som advokatene ber om i etterforskningen. De bør ofte be om hvorfor de ønsker vitner avhørt, ikke bare si at de ønsker avhørt vitner. Selv om de ikke er avhørt, kan de møte og forklare seg for retten.

– I denne saken ser jeg at vi har mottatt henvendelsen fra advokaten, og vi skal følge opp denne. Men jeg ser at et av vitnene allerede under etterforskningen var forsøkt avhørt. Om vedkommende nå ønsker å snakke med oss – vet jeg ikke, sier Daae.

Morten Daae i Finnmark politidistrikt. Foto: Tom Skoglund