Sporty nok tok sjefen for Heimevernet i Norge, generalmajor Eirik Johan Kristoffersen, utfordringen og ble med på en skyteøvelse.

Uten innskyting av våpen, med et våpen han bare har brukt litt fra før, til tross for at han har vært i ledelsen for Forsvarets spesialstyrker før han ble HV-sjef i fjor, kastet han seg ut i det.

– Resultatet er for dårlig, holder bare til bronsemerket så jeg må ta en omskyting, sa Kristoffersen.

Bommet

Skytebanelederen fra HV17 slo fast at han var en god skytter, siden han kunne påpeke akkurat hvilket av skuddene i serien han bommet på.

– På femte skudd knestående ble det bom og dermed bare 73 poeng, sa HV-sjefen som kommer fra Bjerkvik, men er bosatt på Elverum.

Som plaster på såret for Bjerkvikinger viste det seg at en av jentene i HV-styrken skjøt eksepsjonelt bra. Det samme gjorde en av soldatene fra indre strøk, men han sa han kunne bedre.

– Jeg hadde skive mellom to kvinnfolk og sjefen bortenfor der, så jeg var kanskje litt preget av det. Det ble 77 poeng, så det ikke all verdens verst heller, sa han.

SPORTY: Generalmajor Eirik Kristoffersen ville gjerne delta i merkeskytingen sammen med HV-soldatene. Foto: Magne Kveseth

Og Forsvarssjefen, admiral Håkon Bruun-Hansen kunne bare konstatere at sjefen for HV i Norge fikk straffetjeneste på skytebanen, fordi han skjøt for dårlig.

Alt sagt i en jovial tone, men Kristoffersen ba selv om å få skyte om igjen. Han har tross alt skutt til gullmerket mer enn fem ganger, så bommen irriterte han nok mer enn han ville innrømme.