Alle brikker er ikke på plass, men prosjektet Artistnextdoor i Alta har fått solid støtte fra både Innovasjon Norge og denne uken Kulturnæringsstiftelsen Sparebank 1 Nord-Norge. Da de delte ut 5,8 millioner kroner til kulturlivet i nord, dryppet det 200.000 på det litt hemmelighetsfulle prosjektet.

– Hemmelig

Miljøet rundy Audioland står bak prosjektet som er tverrfaglig. Fra stiftelsen får de 200.000 kroner til konseptutvikling og prosjektleder Olga Solyanik er tilbakeholden med detaljene på nåværende tidspunkt.

– Jeg kan dessverre ikke fortelle hva vi skal gjøre, for vi vil ikke at noen andre skal snappe opp ideen som vi har utviklet i over ett år. Det jeg kan si, er at prosjektet inneholder en del teknologi utviklet med gode samarbeidspartnere i Alta, og det hele skal bli i en slags ny plattform for kultur, sier Solyanik.

Satser globalt

Hun løfter dog litt på sløret og forteller at prosjektet fikk gode skussmål da det ble presentert under et investorforum i Oslo i fjor.

– Vi har vært heldige som fikk fått tak i rett kompetanse og partnere fra starten og Artistnextdoor skal ha base i Alta, og som også skal ha en global satsning fra Alta, sier Solyanik.

Prosjektet fikk også tidligere i år støtte på 700.000 kroner fra Innovasjon Norge.

– Vi er straks ferdig med piloten til det hele,  og når det er klart og alle avtaler er inngått, kommer vi til å røpe hva det hele er. Det skjer mest sannsynlig før eller over sommeren, sier hun.