For åttende året på rad har Alta-russen fått kontrollert russebussen gratis hos Statens Vegvesen. Kontrollene startet onsdag, og i år er det ny rekord med hele 23 biler påmeldt. De fleste fra Alta, men også biler fra Lakselv og Honningsvåg har tatt turen til Alta.

Det handler ikke bare om penger, men også å gjøre veiene trygge for alle.

– Å gjøre dette gir en trygghet for russen, for foreldre og for andre trafikanter. En trygghet for alle, sier Paul Erling Andersen, rådgiver i Finnmark Fotballkrets.

At Finnmark Fotballkrets og vegvesenet stiller opp på denne måten, er russepresident Rasmus Hagan glad for:

– Vi sparer masse penger på dette, og det å sjekke bilene er superviktig uansett. For det er nok mange som heller ville ha prioritert annlegget, enn å betale for en grundig sjekk.

KINGSMAN KLAR FOR RULLING: Med bare noen få merknader, skal nok guttene i "Kingsman" ha bilen klar til russedåpen lørdag. Foto: Even Martinsen

– Jeg synes det er fantastisk at de stiller opp her, og at vi bare kan møte opp her og få alt på stell. Og i tillegg får vi fri fra skolen for å gjøre det, legger han til.

Russen betaler ingenting for sjekken, forteller Andersen, og legger til at de håper at så mange som mulig skal få godkjent.

– Å få 100 prosent er alltid målet. Det er mulig!