En fem år gammel gutt ble tirsdag sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge og hasteoperert etter å ha fått en stor isklump over seg. Styrer Eva Nygård forteller at gutten lekte i en snødunge i skolegården da en del løsnet og han fikk denne over seg.

Nå håper hun at kommunen tar affære og fjerner haugene fra området.

– Vi har forbud mot å leke der siden den er ekstra stor i år, men det er ikke bare å holde øye med alt, sier Nygård.

Frem til kommunen kommer for å fjerne snødungen følger hun barna med argusøyne.

– Kommunen kom hit i går for å fjerne denne haugen og en annen, men jeg kan ikke se at de har gjort noe. Purret på de i dag for å få den fjernet. Når sånt skjer kan de være raskere på banen, sier Nygård som håper at de kommer i løpet av dagen.

Barnas sikkerhet i fokus

Kommunalleder for oppvekst og kultur, Rikke Raknes, var ikke kjent med saken da Altaposten tok kontakt onsdag. Hva som skjer videre når saken kommer på kommunallederens bord er derfor ikke sikkert.

– Barnas sikkerhet i skole og barnehage tar vi på alvor, men det skjer dessverre ting som vi ikke har kontroll på. Målet må være å sikre for at slike ting ikke skal skje igjen, sier hun.

Kommunalleder for oppvekst og kultur, Rikke Raknes. Foto: Kita Eilertsen

Ønsker tilbakemelding

– Det som har skjedd er selvfølgelig ikke bra og vi dro ut til barnehagen med en gang for å gjøre en vurdering. Men for at vi skal kunne reagere, så må vi først være kjent med situasjonen, sier virksomhetsleder for Kommunalteknikk Trond Einar Uglebakken.

Han forklarer videre at brøytehaugen er plassert der den er i samråd med barnehagen.

– Hvem har ansvaret for brøytingen?

– En entreprenør som jobber for kommunen.

– I forhold til hendelsen har entreprenøren vært der ute og klappet brøytehaugen mindre, forsikrer Uglebakken.