Eline Hegg og Runa Lillegård har vært fast inventar på aldersbestemte landslag i en årrekke, og i fjor valgte Lillegård å ta overgang til Lyn for å spille toppseriefotball og studere ved Norges toppidrettsgymnas i Bærum. Nå er det Hegg som blir jaktet på.

– Jeg kan bekrefte at Arna-Bjørnar har kommet med en henvendelse på Eline Hegg. Det er ikke spesielt overraskende. Hun har eksepsjonelle fotballferdigheter, og da er det helt naturlig at større klubber kommer på banen, sier BUL-trener Odd Inge Johansen.

– Samtidig trives hun godt i BUL, og er en av våre absolutt viktigste angrepsspillere. Så jeg håper selvsagt at hun blir værende en stund til. Når det er sagt kommer vi ikke til å legge noen hindringer i veien hvis hun føler seg klar for å ta et nytt steg i karrieren.

SUPERDUO: Eline Hegg og Runa Lillegård herjer fortsatt sammen på J17-landslaget. Foto: Lone Hegg

Arna-Bjørnar har hatt en strålende start på årets sesong, og er på andreplass i Toppserien med syv poeng på tre kamper. Kun LSK, som har full pott så langt, har gjort det bedre innledningsvis. Eline Hegg synes det er smigrende at toppklubben fra Bergen har henne i kikkerten.

– Vi har ikke inngått noen avtale eller noe. Jeg har bare fått beskjed at Arna-Bjørnar har kommet med en henvendelse, og det er jo hyggelig. Jeg er veldig interessert i å høre hva de har å si. Men det skal noe helt spesielt til for å lokke meg bort fra BUL akkurat nå, kommenterer den unge driblefanten.

Hegg forteller at hun har en langsiktig plan for fremtiden, og den involverer både om fotball og utdanning. Men planen handler mest om hvor veien går videre etter videregående skole, altså to-tre år frem i tid. Hva som skjer i mellomtida er langt fra sikkert.

– Nå går jeg første året på videregående, og trives kjempegodt både på skolen og i BUL. Det er en fantastisk klubb med et godt opplegg og støtteapparat. Dersom Arna-Bjørnar kommer med et tilbud skal jeg selvfølgelig tenke nøye gjennom det. Det er helt klart interessant for meg. Men på dette stadiet i karrieren kan det være bedre for meg og utviklingen min å spille fast på et 1.-divisjonslag fremfor sporadiske innhopp i Toppserien, sier Hegg til A-sporten.

VIKTIG SPILLER: Eline Hegg leverte flotte dribleserier, scoringer og målgivende pasninger i BULs første sesong i 1. divisjon. Foto: Karl Eirik Steffensen

Hun har ingen proffkontrakt i BUL, og kan dermed flytte på seg hvis hun ønsker det. Men det kommer ikke til å skje med det aller første.

– Jeg blir i BUL i hvert fall til sommeren. Det føler jeg meg helt sikker på. Jeg har det ikke så travelt med å ta steget opp i øverste divisjon. Akkurat nå tenker jeg bare på kommende helgs hjemmekamp mot Kaupanger. Da skal vi slå tilbake etter skuffelsen mot Nanset sist helg, smiler J17-landslagsspilleren.