Gleden Liss-Merethe Hermansen følte da hun vant over Spenst i lagmannsretten kan bli kortvarig.

En lang kamp, som startet i februar 2014 da hun ble skadet under en spinning-økt på Spenst Alta, kan nå bli lengre. For selv om flertallet i lagmannsretten kom frem til at Hermansen ikke kan bebreides for at uhellet skjedde, har advokaten til Spenst og Sparebank 1 skadeforsikring, Yngve Skogrand, anket saken til Høyesterett.

Altaposten har ikke lyktes å få kontakt Skogrand. Til iFinnmark har han uttalt at dommen fra Hålogaland lagmannsrett er feil juridisk slik hans klienter ser det.

– derfor har vi valgt å anke.

Til Altaposten sier kommunikasjonsdirektør i SparebBank1 at lagmannsretten ikke i tilstrekkelig grad har drøftet vilkårene for det ulovfestede, objektive ansvaret.

– Vi ønsker derfor å få en rettsavklarende vurdering av Høyesterett.  I og med at saken fremdeles står for domstolene, ønsker vi ikke å kommentere saken ytterligere.

Mener de har en sterk sak

Advokat Einar Ingvald Skrøder Lohne i advokatfirmaet Langseth representerer Hermansen. Til Altaposten sier han at lagmannsrettens dom er god. Han blir derfor overrasket om høyesterett snur.

– Første spørsmål er om de slipper saken inn. Kun et sted mellom 12-15 sivile rettsaker kommer opp for Høyesterett. Dommen fra lagmannsretten baserer seg på gjeldende rett. Dersom anken fører frem, blir jeg overrasket, sier han.

IKKE OVERRASKET: Liss-Merethe Hermansens og hennes advokat Einar I. Lohne i er ikke overrasket over at Spenst anker saken. Foto: Bjarne Krogstad

Ikke overrasket

– Anken er ikke uventet, men jeg er meget skuffet over Spenst nå. Jeg blir klandret for at utstyret deres svikter etter at de innrømmer en tretthet i utstyret. Medlemmene skal ikke belastes for dette, sier Hermansen til Altaposten.

Hun har blitt vurdert til 19 prosent medisinsk invaliditet og er i dag 50 prosent ufør etter ulykken.