Mellom renvaskede ullbukser og pent brukte dongeribukser finner vi Ragnar Olufsen og hans kollega Lisa Heitmann. Duoen har jobbet på bruktbutikken til Aksis i henholdsvis syv og tre år. Av deres blide åsyn er det egentlig overflødig å spørre om de trives.

– Å jobbe her betyr alt for meg. Det er et fantastisk arbeidsmiljø, flotte kolleger og jeg får jobbe med det jeg trives med, sier 44 år gamle Ragnar.

– Det betyr utrolig mye å ha en jobb å gå til, føyer 25 år gamle Lisa til.

Glad for at folk leverer klær

Ragnar forteller at arbeidet består i å ta imot klær, sortere, dampe, lappe, prise varer, rydde i butikken, betjene kunder, ja, «det meste». Og kundene, de er som ellers. – Det er mye forskjellig, men stort sett er det hyggelige folk, som er glade for at det finnes et slikt tilbud, sier butikkmedarbeider Olufsen.

– Vi er veldig glade for at folk kommer med klær og bidrar, sier Lisa.

«Kom hit og se», roper Ragnar og drar oss med inn på et lite rom, hvor det åpenbarer seg en nydelig gavebutikk.

– Dette er sjølproduksjonen vår, sier han stolt og viser frem glassfigurer fra produksjonen i Hasvik, sitteunderlag, kaffeposer, hundekurv som er redesignet av ullgensere og masse masse mer.

– Disse sitteunderlagene har jeg strikket. Jeg kan strikke flere på en dag, røper Lisa, mens Ragnar viser frem skosåler som er laget av gamle ullplagg.

RÅ PÅ REDESIGN: Sigrid Bang stortrives på arbeidsstua. Redesign har blitt en stor del av arbeidshverdagen. Foto: Hanne Larsen

Oppe på loftet durer det i symaskiner og mellom trådsneller, strikkepinner og brukte klær finner vi blant andre Aksis- ansatte Sigrid Bang.

– Her på arbeidsstua klargjør vi klær som skal ned i butikken, i tillegg til at det er her oppe vi lager ting som vi selger. Strikker og syr. I tillegg lager vi trykksaker på kopper og ting, så hvis folk ønsker et spesielt bilde på et krus, kan de komme hit, opplyser Bang, som stortrives på arbeidsplassen.

– Hvis det kommer klær med hull i, kan dere reparere det?

– Nei, det har vi ikke kapasitet til. Men kommer det en ullbukse med hull på knærne, så tover vi det og lager ullsåler av det. Så redesign, det er vi gode på, smiler Sigrid.