– Vi gleder oss veldig til å komme i gang. Det prates om den vanskelige andresesongen, men det er ikke noe vi selv tenker på. Vi har forberedt oss godt og har trua på at vi kan gjøre det minst like bra som i fjor, og muligens bedre. Selvtilliten i spillergruppa er stor og vi er trygge på egne ferdigheter, fastslår Oda Lillegård og Amanda Sørensen, som begge leverte en strålende fjorårssesong i BUL-drakta.

Går ut i hundre

Bossekopingene kapret en femteplass i 1. divisjon i 2017, og endte på samme poengsum som Byåsen på fjerde. De har med andre ord en stor jobb foran seg hvis de skal matche fjorårssesongen eller gjøre det bedre. Den oppgaven gleder de seg til å ta fatt på.

– Vi har trent veldig godt denne vinteren, og det kan nok ta et par-tre kamper før jentene er i toppform. Men det betyr ikke at vi kommer til å ta det med ro i de første matchene. Vi møter to nyopprykkede lag nå helt i starten, og vi skal bruke den erfaringen vi har opparbeidet oss. Nanset- og Kaupanger-spillerne kommer til å være like usikre som det vi var for et år siden, og det skal vi utnytte. Planen er å gå rett i strupen på dem fra første spark på ballen, sier BUL-trener Odd Inge Johansen.

Spennende talenter

BUL mistet landslagsspiller Runa Lillegård midtveis i fjorårssesongen, og ytterligere to sentrale spillere har gitt seg i vinter. Ida Grubben la opp etter siste kamp i 2017, mens Ida Sønvisen Suhr nylig har blitt mor for første gang. Samtidig har klubben hentet inn noen unge og svært spennende spillere som vil få sjansen til å prøve seg i 1. divisjon i år. Alta IF-jentene Mari Ek Esjeholm og Kirsten Helsvig Nilsen tok overgang i vinter, og de har også fått inn en ung kriger i Helene Pedersen fra Skjervøy.

STØDIG SISTESKANSE: Veterankeeper Irene Pettersen er klar for en ny sesong i BUL-trøya. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg synes de nye spillerne har gjort en kjempejobb på treningsfeltet i vinter, og både Mari og Helene er høyaktuelle for startelleveren. Kirsten har konkurrert på ski i vinter, og dermed ikke trent like mye med laget. Men skisesongen avsluttes denne helga. Da vil også hun være aktuell for førstelaget. Samtidig er det ingen krise om de ikke får spille 1.-divisjonsfotball umiddelbart. Jentene vil ha en flott utviklingsarena med rekruttlaget i 2. divisjon om ikke lenge, påpeker Johansen.

Nytt midtstopperpar

De som umiddelbart skal fylle hullene etter Ida Grubben og Ida Sønvisen Suhr er Benedicte Elise Dahl og Emmy Olsen. Dahl spilte en god del sammen med Grubben i fjor og viste solide takter som midtstopper. Olsen har spilt mest spiss tidligere, og er et ubeskrevet blad som forsvarsspiller. Men veterankeeper og kaptein Irene Pettersen føler seg trygg på at dette vil være en god løsning.

– Emmy har klart seg veldig bra som midtstopper i vinter. Hun er disiplinert, kjapp og sterk i duellspillet. Jeg tror det nye stopperparet kommer til å klare seg utmerket, sier Pettersen, som tror at flere andre sentrale spillere vil blomstre denne sesongen.

FARTSFYLT DUO: BUL-kaptein Irene Pettersen tror kantspillerne Kristine Hagen og Eline Hegg (bildet) går en svært god sesong i møte. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Eline Hegg kommer garantert til å skape enormt mye trøbbel for motstanderne i år. Hun har utrolige ferdigheter, og det er en fryd å se henne på trening hver eneste dag. Jeg har også veldig stor tro på en annen, mer rutinert kantspiller - nemlig Kristine Hagen. Hun har holdt seg skadefri gjennom vinteren og er skikkelig på gang etter de mange og lange skadeavbrekkene. Vi har sett litt av den gamle Kristine de siste månedene. Jeg håper, tror og ikke minst unner henne en god sesong, smiler Pettersen.

– Jeg synes det ser bra ut. Laget som helhet er bedre trent og forberedt enn i fjor, og jentene er ett år eldre. I fjor på denne tida var det nesten ingen på laget som hadde erfaring fra 1. divisjon. Det har vi nå, smiler Odd Inge Johansen.

Se flere bilder fra onsdagens BUL-trening i bildekarusellen øverst i saken.