– Vi skal spille ut motstanderen. Jeg lover at vi ikke blir kjedelige, sier kaptein Mats Frede Hansen.

Fikk svi i starten

Alta IF startet 2018 med to braktap. 0-5 mot Skeid og 0-3 mot Grorud. Begge kampene sørpå.

TROR PÅ SUKSESS: Alta IF-kaptein Mats Frede Hansen tror på en god sesong under Bård Floviks ledelse. Foto: Mika Hætta

– Vi var veldig naive. Vi ble ofte brutt og havnet i trøbbel. Men dette har vi justert og nå fungerer det fint. Nå legger vi en plan til hver kamp, som settes ut fra hvilket lag vi møter, sier Hansen.

Kapteinen understreker at de fortsatt skal beholde kontringskraften de har vist de siste årene.

– Det blir en god miks med det nye og elementer av det gamle. I fjor ble det for mye langt og vi mistet derfor ballen for tidlig.

– Trist å miste Rune

Mats Frede kom til Alta i 2013 og har hatt Rune Repvik som trener alle årene frem til årets sesong.

– Jeg må si det var trist at Rune valgte å slutte. Han har vært en solid mann for oss alle. Men nå er det nye tider, og Bård Flovik har vist hvor dyktig han er. Han har gjort en kjempejobb med laget til nå, påpeker han.

Mats Frede tror de største favorittene vil være Fredrikstad, Asker og Elverum, som rykket ned fra 1. divisjon i fjor.

TILBAKE I SLAG? Magnus Nikolaisen klarte ikke å score like mange mål i fjor som tidligere år. Kan Bård Flovik få spissen tilbake i målform? Foto: Karl Eirik Steffensen

– Fredrikstad har hentet Per Mathias Høgmo, med Bjørn «Bummen» Johansen som assistenttrener. De satser og har også brukt mye penger på nye spillere. Men med klaff kan vi utfordre disse lagene. Om vi vinner serien er vanskelig å si nå. Men vi slo Asker i vinter og har vist at vi kan. Vi blir uansett et topplag, mener Hansen.

– Godt i rute

Alta IFs nye trener Bård Flovik tror første seriekamp vil vise hva de har trent på i vinter.

– Å møte Mjølner i Narvik blir garantert en energifight. Men vi går så klart for seier, sier han.

Flovik har masse erfaring både fra Eliteserien og som trener for flere landslag gjennom 12 år.

– For å si det sånn, så har jeg vel trent nesten alle spillere som spiller i Eliteserien i dag, påpeker han.

Alta startet oppkjøringen med to klare tap på Østlandet. Men Flovik tok resultatene med stoisk ro.

– Jeg har vært for lenge med til å la meg stresse av det. Vi skal utvikle spillere og et lag. Det tar litt tid, men vi er i god rute nå. Derfor sikter vi oss inn mot toppsjiktet. Men det er massevis av komponenter som avgjør hvor vi ender, så det er umulig å tippe. Men vi har trent for å kjempe med de beste.

NYBAKT FAR: Andreas Markussen, som her blir gratulert av trener Bård Flovik, ble far for første gang tidligere denne uka. Det er usikkert om midtstopperen blir med til Narvik. Foto: Karl Eirik Steffensen

Alta har innført en mer ballbesittende spillestil. Mer robust og mindre sårbar, spesielt på bortebane, mener den tidligere TIL-sjefen.

– Vi må ta flere poeng borte enn før hvis vi skal henge med de beste. Derfor ønsker vi også å ha mer ball i laget. At jeg har innført dette etter jeg kom, har gått relativt greit. Om spillerne innerst inne alltid er enige, vet jeg lite om. Men hvis noen har meninger om dette, så skal det være takhøyde for å ta en diskusjon. Det er ingen som blir satt ut av laget av den grunn.

Kjenner Per Mathias

Alta-treneren vurderer hardtsatsende Fredrikstad, sammen med Elverum, som de to sterkeste lagene. Trenerteamet i plankebyen kjenner han spesielt godt.

– Jeg skal ikke si at jeg kjenner Per Mathias ut og inn, men vi er venner og gode kolleger. Men det er assistent Bjørn «Bummen» Johansen jeg kjenner best. Vi prater sammen flere ganger i uken. Han er en fantastisk fyr og en meget god venn, påpeker Flovik.

NYE ANSIKTER: Peter Aas (til venstre) og William Arne Hanssen er to av Alta IFs nye spillere i år. I tillegg har de sikret seg spanjolen Juan Manuel Cordero. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi kommer helt sikkert til å gå på poengtap og sikkert også tape. Men det er viktig å ikke stresse og tro på vårt eget spill. Vi skal være litt tålmodige i starten. Men ganske raskt skal vi tørre å være ambisiøs, slik hele klubben egentlig er.

Flovik er forøvrig veldig fornøyd med nysigneringene Peter Aas fra TIL, William Arne Hanssen fra Bodø Glimt og spanske Juan Manuel Cordero som kom fra Ham Kam før sesongen.