I begynnelsen av mai skal saken mot en 28-åring opp for Alta tingrett. Vedkommende har ifølge påtalemyndigheten gjort seg skyldig i trusler og vold mot politiet.

Bakgrunnen er en episode som fant sted rundt klokka 01.20 natt til lørdag 25. november i fjor. Mannen befant seg utenfor utestedet Catch 22, da han fikk i pålegg av politiet å forlate Alta sentrum.

– Han unnlot å etterkomme pålegg ... om å forlate Alta sentrum, fremgår det av tiltalen.

At mannen nektet å etterkomme politiets pålegg falt ikke i god jord. Det hele eskalerte til det punkt at politiet bestemte seg for å pågripe mannen.

– Han satte seg kraftig til motverge da politiet skulle øre han inn i cellebil. Det ble et basketak hvor han ble lagt i bakken og påført håndjern. Etter at politiet hadde fått han inn i cellebilen uttalte han blant annet to ganger at han skulle springskalle trynet til en politibetjent, skriver påtalemyndigheten i tiltalen.

Like etter kom det nye trusler og sjikane mot betjentene som hadde brakt han inn:

– Cirka klokka 01.30 i arrestcelle på Alta lensmannskontor uttalte han at han skulle skade samtlige i politipatruljen, og at de skulle ha det vondt resten av livet og at han skulle springskalle [en betjent] i «jødetrynet» hans, heter det i tiltalen.