Ikke bare viste været seg fra sin beste side da ungene inntok skøyteisen i Bossekop mandag ettermiddag. De fikk også storfint besøk av Sverre Lunde Pedersen, som blant annet tok individuell bronsemedalje på 5000 meter og laggull i OL i Pyeongchang denne vinteren.

Lunde Pedersen er som kjent sønn av kåfjordingen Jarle Pedersen, som også fulgte mandagens treningsøkt fra sidelinjen. I tillegg var bestemor Ranveig Håkegård Pedersen og tante Anita Håkegård Pedersen på plass for å se Norges største skøytestjerne i aksjon.

– Jeg er veldig glad i familien min, men det er dessverre ikke så ofte jeg har muligheten til å komme på besøk. Stort sett går det i ett med treningssamlinger fra mai til oktober, og så varer konkurransesesongen til mars. Dette er den roligste tiden på året, så det passet bra med en tur nordover. Det var kjekt å se hele familien igjen, og spesielt bestemor Ranveig. Hun ser alle mine løp og er en fantastisk støttespiller. Det er kjempeviktig å treffe mine slektninger her oppe med jevne mellomrom. De betyr mye for meg, sier Sverre Lunde Pedersen til A-sporten.

Dette var for øvrig aller første gang at Sverre Lunde Pedersen fikk testet skøyteisen i Bossekop. Da A-sporten møtte han for ti år siden var det bart på bakken, og Sverre trente basisøvelser på kunstgressbanen. Nå fikk han endelig muligheten til å teste skøytebanen der pappa Jarle la grunnlaget for en flott karriere som både utøver og trener.

– Det var god timing å komme hit nå. Jeg har aldri tatt et ordentlig skøytetak her før, så det var fint å endelig få testet banen som har betydd så mye for pappa. Og det var veldig gøy å delta på treningen til BULs unge utøvere. Jeg lot meg imponere av innsatsviljen, gleden og ikke minst teknikken til noen av deltakerne. Her har BUL alle muligheter til å skape et godt miljø og gode resultater. Min erfaring er at de to tingene henger tett sammen, smiler 25-åringen.

Etter en time på isen var det sesongavslutning med kveldsmat, saft og kaker i garderoben. Og det stoppet ikke der. Sverre Lunde Pedersen hadde nemlig begge OL-medaljene med seg til Bossekop, og alle ungene fikk ta bilder og selfies med medaljene rundt halsen. I tillegg hadde skøytestjernen med seg noen bilder som han signerte og delte ut til de fremmøtte.

– Vi er veldig takknemlige for at Sverre tok seg tid til å besøke oss. Det er inspirerende for ungene å møte en så stor stjerne, og foreldrene var nok minst like glade for at han valgte å tilbringe noen timer med oss. Det ble en helt perfekt avslutning på sesongen. Jeg vet ikke hvordan vi skal klare å toppe dette neste år, ler ildsjel og trener Karl Atle Johnsen, som var på plass flere timer før treningen begynte for å sørge for gode isforhold.