Første dag etter påske var også første dag i ny jobb for Sofie Bjørnå. Hun har flyttet til Tromsø og blitt en del av utekontakten der.

– Utekontakten i Tromsø har eksistert siden 1973, og er godt innarbeidet i bybildet. Jeg ser frem til å være en del av et større team, og til alt Tromsø kommune kan lære meg.

Samtidig innrømmer hun at hun savner kollegene på Huset i Alta.

Mye å sette seg inn i

Utekontakten i Tromsø består av et team på syv, med to ekstravakter. Dermed er både antall kollegaer og fagmiljøet større enn i Alta, der Bjørnå var alene den siste tiden.

Da utekontakten ble opprettet i Alta var det to stillinger, men den ene ble kuttet. Rett før jul i 2017 var kutt av hele tjenesten oppe til politisk behandling, men politikerne valgte å videreføre en stilling.

For Bjørnå handler dagene om å sette seg inn i et nytt og stort tjenestenettverk.

– Det er mye å sette seg inn i og det vil nok ta litt tid å bli kjent med et helt nytt ungdomsmiljø. Og det er et stort tjenestenettverk å bli kjent med. Så er jeg fortsatt litt i sjokk over at jeg plutselig bor i Tromsø, jeg tror ikke det har gått opp for meg enda.

Grep sjansen

Bjørnå forteller videre at det er helt enkle grunner til at hun valgte å bytte jobb.

– Jeg er 30 år og barnløs, av og til må man bare gripe sjansen mens man kan. Hovedårsaken til at jeg takket ja til jobben var et ønske om nye og andre typer utfordringer. Her er et større fagmiljø, jeg har mye å lære av å jobbe i en by som Tromsø.

Når det gjelder selve jobben så tror hun at det vil bli mye det samme som i Alta. Bare i litt større omfang.

– Det er nettopp åpnet en ny møteplass for ungdom i Grønnegata i sentrum, der det er tenkt at jeg skal ha en rolle. Dette er på bakgrunn fra min tid i utekontakten på Huset i Alta. Det har gitt meg nyttig erfaring rundt blant annet ungdomsstyrte aktiviteter.

Utover det handler jobben om oppsøkende arbeid, der hovedfokuset er å hjelpe ungdom i risikosonen.

– Siden vi er flere her, er det rom for mye av den oppsøkende biten, både ute i byen og på skolene.