Mens de aller beste kjempet om NM-medaljer på torsdagens teamsprint, hoppet fem av de seks Alta IF-jentene som deltok i rennet opp på seierspallen i Kaiskuru.

– Stor opplevelse

Det beste laget bestående av Henriette Heitmann Mikkelsen og Emilie Kristoffersen måtte nøye seg med 12. plass i selve konkurransen, men det la ingen demper på gleden over å delta i norgesmesterskapet på hjemmebane. Og de fortjente virkelig å stå på øverste trinn etter god innsats i løypene kort tid i forveien.

– Det var veldig artig å delta. Jeg er imponert over hvor mange altaværinger som hadde funnet veien hit til Kaiskuru allerede når vi gikk semifinale, og det var utrolig morsomt å høre alle heiaropene underveis. Selv om det ikke hadde mulighet til å henge på de beste, var det gøy å prøve seg. Dette var en stor opplevelse, fastslår Henriette Heitmann Mikkelsen, som egentlig har lagt opp som aktiv skiløper.

– Det var mange som ropte navnet mitt, heiet og laget god stemning, og det setter jeg stor pris på. Jeg vil rette en stor takk til alle som møtte opp for å heie oss frem, smiler Emilie Kristoffersen.

Klarte ikke å tette luka

Alta IF stilte som nevnt med hele tre lag da kvinnene åpnet norgesmesterskapet med teamsprint i Kaiskuru. Alle Alta-lagene havnet i samme semifinaleheat, og det var kun førstelaget bestående av Henriette Heitmann Mikkelsen og Emilie Kristoffersen som hadde en liten sjanse til å ta seg til finalen. Men som forventet ble oppgaven litt for tøff, uten at det ødela humøret i særlig grad.

– Jeg synes det gikk greit ut fra start, og ble kanskje litt overrasket da jeg hang fint med i den første bakken. Men det gikk dessverre ikke lenge før avstanden ble større, og da hadde jeg lite å stille opp med, forteller Heitmann Mikkelsen.

De raskeste løperne var et stykke foran allerede på første veksling, men Emilie Kristoffersen knallet til og forsøkte å tette luka. Men også hun måtte innse at avstanden opp til de beste var for stor.

– Jeg trøkket bra til ut fra start, men når luka aldri aldri ble særlig mindre ble det tungt å holde farta oppe. Jeg ble gående alene hele veien, og slik var det egentlig på samtlige tre etapper. Etter hvert roet jeg litt ned og fant et tempo som passet meg bedre. Jeg brukte heller energi på kose meg i løypa, sier Kristoffersen.

Flotte BUL-damer

De fire andre Alta-jentene som deltok i teamsprinten var Sirin Elisabeth Strand, Johanne Holsbø, Andrine Charlotte Ordemann Olsen og Magni Klevstad Jakobsen. Alta IFs tredjelag (Strand/Holsbø) gikk inn til 14. plass, mens Alta IFs andrelag (Ordemann Olsen/Klevstad Jakobsen) ble nummer 16.

Teamsprinten for kvinner ble for øvrig vunnet av Nes Skis førstelag, som besto av tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng. NM-sølvet gikk til Kari og Silje Øyre Slind, mens Tuva Bakkemo og Ingvild Flugstad Østberg kapret bronse.

De seks nevnte Alta IF-jentene var ikke de eneste som markerte seg på skistadion i Kaiskuru torsdag ettermiddag. Flere unge lokale skitalenter bidro under blomsterseremoniene rett etter målgang, mens BULs fotballdamer hadde funnet frem sine flotte bunader og hjalp til da medaljene og premiene ble delt ut kort tid senere.

37. plass for Krogh og Strøm

I herreklassen var det knyttet seg spenning til hva Jørgen Strøm og verdensmester Finn Hågen Krogh kunne få til på teamsprinten. De gjorde begge et helhjertet forsøk, men måtte ta til takke med 37. plass. Så fulgte Alta IF bestående av Mathias Witte og Thor Eirik Skaret Monsen, mens BUL-laget med Eirik Skoglund Dahler og Torjus Johansen endte sist. Martin Løwstrøm Nyenget og Håvard Solås Taugbøl holdt unna for konkurrentene og kunne juble for seier. Aleksander Dyberg Ek og Sindre Bjørnestad Skar, samt Martin Johnsrud Sundby og Andrew Musgrave kapret de øvrige medaljene.