– Jeg gleder meg til å konkurrere i skidressen din! sa en svært opprømt og glad Solveig Stenvold Leinan til Emilie Kristoffersen da hun som en av 114 unge skiløpere i Finnmark fikk møte nasjonale skihelter og lokale juniorhelter.

Hun og Emilie Kristoffersen fant raskt tonen, ja, det gjorde hele bordet der Solveig satt.

Og Emilie fortalte gjerne hvordan hun så opp til de på landslaget, om hvordan hun trente og satte seg mål.

– Når ei lagvenninne gjør det bra, så blir jeg også veldig glad, forteller hun til de unge skiløperne.

Solveig på snart 12 år er en ivrig skiløper. Forresten, denne jenta er ivrig med det meste. Og så er hun veldig stolt av å ha fått arve Emilie sin skidress. Solveig konkurrerer for BUL, men på rennet i helga går hun i en spesiell skidress.

– Den er veldig fin, en sånn Norgesdrakt med sponsormerker på. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å slå Oda Aleksandersen Aas (Tverrelvdalen), for hun bruker alltid å slå meg. Jeg har bare slått henne en gang, sier Solveig.

Emilie synes det er artig å møte de unge skiløperne. Hun lurer på om de driver med noen andre idretter.

– Jeg går på ski, håndball, turn, fotball, svømming, skiskyting, friidrett. Oj, det er kanskje litt mye. Alt er gøy, men skiskyting og håndball er kanskje artigst, synes Solveig.

Stjernekveld

Det ble en skikkelig stjernekveld da 114 av Finnmarks 124 aktive skiløpere i alderen 11-16 år fikk møte omtrent hele landslaget på dame- og herresiden og lokale juniorer. Stjernemøtet var i regi av NM-komiteen og Apotek1.

Først kom kvinnelandslaget, og etter en rask dusj etter lagsprinten kom de fleste fra herrelandslaget og møtte skiløpere fra 15 av fylkets 19 kommuner.

Mens ungdommene satt på runde bord rundt i salen, flyttet stjernene fra bord til bord. På den måten fikk alle snakke med alle. Det ble også satt av noen minutter til å ta selfie med heltene.

– I løpet av kvelden var så godt som alle landslagløperne innom, og det synes jeg er utrolig flott, sier Roger Finjord i Folkefest i Finnmark – NM i Alta.

Det ble en full sal i Finnmarkssalen på Scandic Hotel med fantastisk stemning.

– Når NM kommer til Finnmark og Alta, synes vi det er kjempeartig å kunne bidra til at våre aldersbestemte skiløpere får møte nasjonale og internasjonale skistjerner. Det må jo være toppers, og en inspirasjon og motivasjon, sier Hege Hillestad fra Apotek1.

Helt fantastisk

Selveste inspirasjonsguruen i idretts-Finnmark, Roger Finjord, var fra seg av begeistring etter møtet.

– Det har vært helt fantastisk. Tenk, her kommer ungdom fra Tana, Båtsfjord, Kirkenes, Hammerfest og Alta – ja hele Finnmark – og får møte landslaget og lokale juniorhelter. Og de imponerte stort ved å vie tiden sin til de unge skiløperne. Jeg er også utrolig imponert over juniorene og hvor flinke de var til å snakke med de som kommer etter, sier Roger Finjord.

– Dette gjorde vi for at våre skiløpere i Finnmark som er fremtidens skistjerner skal kunne møtes og holde interessen ved like. Det ble en veldig flott kveld, synes han.