Mens Finn Hågen Krogh kan se tilbake på et vaskeekte VM-gull sammen med Petter Northug på teamsprinten i Falun i 2015, har Petter Eliassen null erfaring med denne konkurranseformen.

– Jeg har aldri gått teamsprint før, så det er klart at jeg er spent. Jeg frykter at det blir mye melkesyre, smiler langdistansekongen, som likevel gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

– Det blir helt sikkert en flott opplevelse uansett. Jeg håper og tror på god stemning i løypa, og så er jeg jo heldig som har en så god makker - selv om han ikke er i sitt livs form. Det blir spennende å se hvordan vi klarer oss mot de beste. Vi satser på finaleplass, så tar vi det derfra, sier Eliassen videre.

Går for Tverrelvdalen IL

Finn Hågen Krogh har ikke hatt noen god sesong. Men det er glemt når han skal representere moderklubben Tverrelvdalen IL i NM på hjemmebane.

– Det er veldig morsomt at vi har fått norgesmesterskapet hit til Alta. Vi har flott natur og nydelige løyper, og jeg gleder meg å vise det frem til langrenns-Norge. For meg er det viktigere at NM blir en uforglemmelig folkefest enn at jeg presterer godt. Jeg har først og fremst lyst til å kose meg på hjemmebane. Men det er klart - når startskuddet går, skal jeg gjøre mitt beste for å kapre en god plassering, forteller Krogh.

Håper på mye folk

Han håper at altaværingene møter opp og lager stemning langs løypa og inne på stadion.

– Forholdene er perfekte, så alt ligger til rette for en kjempeflott mesterskap. Men skal det bli en folkefest er folk nødt til å møte opp. Alle landslagsløperne kommer, så dette er en utmerket sjanse til å ta del i konkurranserenn på høyt nivå. God publikumsoppslutning ville vi satt veldig stor pris på, fastslår en konkurranseklar Krogh.

Første semifinale for kvinner starter torsdag klokken 13.25. Første semifinale for herrer begynner klokken 14.15. Damefinalen starter klokken 16.00, mens kampen om edelt metall i herreklassen begynner klokken 16.45.