Påska er over og sosiale medier flommer over av flotte bilder som vitner om at folk har kost seg glugg ihjel i finværet. Noen har imidlertid vært så opptatt med å kose seg at de har glemt å ta med seg søppel, ved og tomflasker etter turen. På Facebook er det lagt ut et bilde av en forlatt leirplass med følgende tekst:

«Tok meg en skitur rundt Langvannet i Bollo på formiddagen. Ble sikkelig skuffet når jeg ser hvordan enkelte forsøpler et flott naturområde. Ser ut som om det er i forbindelse med Bollorennet at noen ikke har klart å ta med seg søpla hjem. Ber innstendig om at de som har latt søpla ligge igjen tar seg en tur og ryddet opp etter seg. De kjenner nok igjen vedsekken sin».

Mistet poser?

Mannen som la ut bildet og teksten ønsker ikke navnet i avisa, men tillater at vi bruker bildet og teksten. Under bildet er det en annen som skriver at de har plukket opp fulle poser med søppel etter rennet lørdag.

Svinesti ved Gampvannet

Et annet sted på Facebook lå det etter påske ute et bilde fra en forlatt leirplass ved Gampvannet. Ifølge en kvinne skal det ha sett «helt forferdelig» ut. Når Altaposten sjekker statusen til den som la ut bildet, er bildet fjernet. Kvinnen som la ut bildet skriver at hun har fått vite grunnen til at leirplassen ble forlatt i denne tilstanden, og at hun etter at de har ryddet opp etter seg har valgt på fjerne bildet. Hun skriver dog at bildet må være en påminner om at vi alle må ta vare på naturen og rydde etter oss før vi drar.

Tre søppelsekker

Erlend Lillemoen vet inderlig godt at det ikke er alle som ser verdien av å rydde opp etter seg.

– I sommer gikk jeg fra hytta på Holmvannet og ned til Trollvannet. På den strekningen plukket jeg tre søppelsekker med søppel og tomgods. Sløvskapen er enorm hos enkelte, fastslår Lillemoen.

Holdninger

Han ber folk om å tenke seg om.

– Jeg anbefaler folk som lar søppel ligge om å ta seg en spasertur i områdene når våren kommer. De ville trolig fått en aha-opplevelse. Tenk om alle bare lot søppelet ligge. Hvordan skulle det sett ut. Dette handler om holdninger og hva vi skal lære våre barn. Det er trist å se at enkelte ikke bryr seg, sier hyttelederen.

OPPGITT: Leder i Bollo hytteforening, Erlend Lillemoen, ber folk tenke gjennom adferden sin. Foto: Arkiv