En politibetjent i Finnmark ble for en tid tilbake anmeldt for uaktsom kjøring. Anmelder, som også jobber i Finnmark politidistrikt, forklarte at føreren av politibilen hadde kjørt forbi tre biler. Anmelder måtte selv kjøre langt ut til høyre og over hvitstripa for å unngå frontkollisjon med politibilen. Et brudd på vegtrafikkloven § 31, jf. § 3 mener anmelder.

Henlagt

Spesialenheten har avhørt anmelder og mistenkte og innhentet aktuelle dokumenter, herunder bilder tatt fra politibilens kamera. Det ble klart at melder og føreren av politibilen beskrev to forskjellige versjoner av hendelsen.

– Føreren avviste at han hadde kjørt på slik måte at det var fare for sammenstøt, heter det.

Bilder hentet fra politibilen støtter politibetjentens forklaring, men spesialenheten bemerker at ikke var beviser i saken som med sikkerhet kunne avklare hvilke av forklaringene som beskrev den faktiske hendelsen.

– Spesialenheten fant det derfor ikke bevist utover rimelig tvil at føreren hadde overtrådt vegtrafikkloven § 31, jf. § 3. Fordi faktum i saken ikke kunne klarlegges i tilstrekkelig grad ble saken henlagt etter bevisets stilling.

Saken er henlagt på grunn av bevisets stilling.