I oversikten over eiendomsoverdragelser for mars fremgår det at Tor Håkon Solheim via sitt selskap Thunder Holding AS har lagt ut 11.935.390 kroner for en eiendom på Thomasbakken. Selger er Ivar Leinan.

Konkret er det snakk om den sørlige delen av næringsområdet på Thomasbakken, sør for det som i sin tid var tiltenkt å bli prosjektet «Bilbyen».

Hemmelighetsfull

Til Altaposten er kjøper Solheim svært lite snakkesalig:

– Foreløpig er det ikke noe å fortelle, dere må nok vente litt ennå.

– Ingen konkrete planer?

– Du må vente og se, sier Solheim.

– Du er hemmelighetsfull?

– Det er ikke hemmelig, annet enn at jeg ikke helt har bestemt meg for hva som skal skje her. Det blir noe møtevirksomhet med kommunen framover, så får vi bare se hva det blir til.

– Aktørene bak «Bilbyen» har tidligere luftet tanken om å prøve å få omgjort arealet deres til boligformål. Er det noe du også vil prøve på?

– Området er ikke regulert til bolig, men avsatt til næring. Jeg vet ikke mer enn det, sier Solheim.

Til Altaposten sier han at han mener 11,9 millioner er en «helt grei sum» for det 52 dekar store området.

Fornøyd med prisen

Selger Ivar Leinan er ikke uenig i at prisen er grei:

– Ser man litt tilbake i historien, så er dette en høy pris. Men det ble solgt en næringseiendom der for fem år siden til 300 kroner per kvadratmeter. Sett ut fra det er salgsprisen vi her snakker om 3,5 millioner lavere. Jeg synes prisen var mer enn høy nok. Nå har kjøper noe arbeid foran seg, som jeg håper han lykkes med, sier Leinan.

Han forteller at han opplevde noe press fra kommunen i det siste, om at «noe måtte skje» på området.

– Og jeg hadde ikke lyst til å sette i gang med noe selv, dermed ble det slik.

– Eierne av nabotomta har ytret ønske om å omgjøre næringsarealet til boligformål. Kan det være mulig her?

– Blir dette området, på 52.000 kvadratmeter, omgjort til bolig, da vil i alle fall ikke risikoen være der. Næringseiendommer må man se mer langsiktig på, men området er per i dag regulert til næring og jeg føler at kommunen overfor meg har signalisert et behov for sentrumsnære næringstomter.

– Du var ikke selv inne på tanken om å prøve å få området omgjort til bolig?

– Jeg har ikke gjort store forsøk, nei. Har sendt inn et innspill i forbindelse med arbeidet med ny reguleringsplan, der jeg ba om å få deler av området omgjort til bolig. Men det forsto jeg er høyst usikkert.

– Du selv da, begynner du å gå fri for areal?

– Hehe, jeg har enda en del igjen. Jeg klarer meg og kan ennå drive litt jordbruk her. Og det jeg selv har utviklet er stort sett ferdig, sier han.