Sámi Grand Prix-veteranen Jan Ole Klemet Hermansen fra Maze varmer opp med solokonsert før den tradisjonsrike musikk-konkurransen går av stabelen påskeaften.

Flere metaforer

– Jeg har denne gang komponert en låt som heter Čuorpmas som betyr hagl på norsk. Teksten handler om samiske barn og at de får de samme mulighetene som alle andre i samfunnet. Men, teksten som har flere metaforer, kan tolkes forskjellig, sier Han.

Han håper selvsagt, som alle andre, på seier.

– Jeg har hele tre 2. plasser i konkurransen fra før og denne gang håper jeg på toppscore fra juryen, for jeg er lei av å komme på 2. plass, ler Jan Ole Klemet Hermansen som til daglig er rektor på Maze skole.

Digger Eagles

Låten han har komponert, beskriver han som en lett countrylåt.

– Jeg digger Eagles og jeg låten er derfor i countrypopsjangeren. Melodien i Čuorpmas er derfor lett å nynne med på, med et fengende refreng. Denne gang har jeg laget en låt uten samiske elementer, så det blir spennende å se hva juryen synes om det, smiler den kreative musikeren, som varmer opp med solokonsert kvelden før den tradisjonsrike musikk-konkurransen.

– Langfredag skal jeg og flere band by på egne låter på Baktehárji. En fin oppvarming til Sámi Grand Prix, avrunder Hermansen.