– Vi har hele spekteret av øvelser, så det er krevende. Vi har imidlertid kontroll og gleder oss til denne idrettsfesten, sier Bjørn Roald Mikkelsen, assisterende leder i hovedkomiteen.

3-400 ildsjeler

Fra 4. til 8. april vil 3-400 ildsjeler bidra til at NM del 2 blir så vellykket som alle håper på. De trenger alle gode krefter.

–  Husk at vi har lagsprint på torsdag, korte løp på fredag, 30 kilometer og 50 kilometer lørdag, før juniorene går skithlon med skibytte på søndag. Mer komplisert kan man rett og slett ikke få det, sier Mikkelsen, som er glad for alle snøfillene som faller ned.

–  Under de lange distansene lørdag vil vi ha en sløyfe på en mil, som blant annet går på Losvarkollen. Dess mer snø, dess bedre forhold, påpeker Mikkelsen.

Han medgir likevel at store snømengder gir sine utfordringer.

– Det er klart, parkeringsarealene må ryddes, så sa gir snøen noen utfordringer. Men jeg foretrekker at vi får optimale løypeforhold, sier Mikkelsen.

Fordeler trykket

Parkering er en av logistikk-utfordringene som krever gode forberedelser.

– Vi legger opp til omlag 500 parkeringsplasser ved stadion, men håpet er at folk fordeler seg litt på ulike alternativer. Det går en shuttle-buss mellom sentrum og Kaiskuru, så vi håper både løpere og publikum bruker denne. I tillegg har vi et gratis alternativ på Kronstad-banen. Det blir en liten spasertur opp til stadion, men slik var det under OL på Lillehammer og sånn er det i Holmenkollen, så det er vanlig, sier Mikkelsen.

Han påpeker også at det er lett å komme seg ut i løypenettet for å følge mesterskapet.

– Vi har en stor parkeringsplass i Mardalsveien. Derfra kan man finne mange flotte alternativer, for eksempel ved gapahuken. Bruk gjerne påska til å se på løypekartet, sier han. Det vil også være mange løypevakter som geleider folk til ønsket posisjon.

– Hvorfor blir dette det beste NM «ever»?

– Vi kommer til å lage et fantastisk NM, med gode løyper og alt tilrettelagt. Alle forventer jo at det skal bli masse snø og fine forhold, så der skal vi levere. Alta har gode, naturgitte forhold for et kompakt NM, med flyplassen midt i byen, ti minutter til hotellene og ti minutter til stadion. Bedre kan det ikke bli, sier Mikkelsen.