Reiulf Grønnevik er journalist i Mediehuset Altaposten og bor på Midtbakken sammen med kone og tre barn. For Grønnevik er akebakken bak Komsa skole perfekt som utfluktsmål.

– Ja, det hender ofte at jeg bare hiver barna på sparken, også drar vi bort og aker. Noen ganger har vi først dratt for å ake og deretter dratt til badeland. Når du bor slik som oss, er det fullt mulig å gjøre begge deler på en og samme formiddag, sier Grønnevik.

 – Så for dere urbanister er Komsa-anlegget flott?

– Ja, virkelig. Komsa er mye brukt blant folk her på sentrum og vil man ha en utvidet tur, så lager man bål og griller pølser. Det er det mange som gjør.

Knudsen-bakken

Andre nærbakker i Alta er Knudsen-bakken på Aronnes, som ligger opp mot  Sandfallet, ikke langt fra skolen. Her er et skileikanlegg med både hopp og orgeltramp, som brukes flittig både av skolen, barnehagen og av barn og familier på fritida.

– Ja, den er svært populær. Det er ikke lenge siden noen arrangerte en barnebursdag der, og da var vi der, sier tobarnsmor Siril Pettersen Hammari.

Scooterklar

For urbanist Grønnevik betyr påske både aking, skiturer, og fra nå av også scooterturer.

– Jeg hadde ikke orket å ha scooter dersom jeg måtte styre med henger. Men nå har jeg akkurat kjøpt en scooter, som skal stå permanent i Talvik, og derfra skal vi bruke den til å dra på fisketurer. Det er fint å ha den muligheten, sier kulturjournalisten.