Seks uker er gått siden det smalt på treningsfeltet. For kort tid siden fikk han svaret på undersøkelsene som ble gjort i etterkant, og det var svært nedslående nyheter for 19-åringen som ganske nylig signerte en toårskontrakt med Alta IF.

– Jeg trodde bare at det var en rift i korsbåndet, men røntgenbildene viste at det fremre korsbåndet hadde røket tvers av. Det betyr operasjon og en opptreningsperiode på rundt ni måneder. Hele sesongen er ødelagt for min del, sier Johnsen, som var langt nede da han fikk beskjeden fra legen.

– Jeg var veldig motivert og gledet meg til å ta fatt på min første sesong i Alta IF-trøya. Jeg hadde funnet meg kjempegodt til rette i spillergruppa, og ordnet jobb, leilighet og bil. Alt var på stell. Så kom beskjeden jeg fryktet aller mest, og det gjorde skikkelig vondt. Jeg var helt knust da jeg skjønte at hele sesongen var spolert. Det var virkelig deprimerende, forteller Johnsen.

Han velger nå å flytte tilbake til Lofoten.

– Operasjonen er om en måneds tid, og jeg skal bruke ventetiden godt. Jeg kan ikke spille fotball, men ellers går det fint å trene. Etter påske setter jeg kursen for Lofoten, og blir nok værende der frem til januar neste år. Da ønsker jeg å komme tilbake til Alta og gjøre et nytt forsøk. Jeg har snakket med Bård Flovik, og han er veldig klar på at han vil ha meg tilbake på trening når laget starter oppkjøringen til neste sesong.

Han har bare positive ting å si om sitt korte opphold i Alta.

– Det er en veldig spennende klubb med dyktige trenere og mange gode fotballspillere. Jeg så virkelig fram til å kjempe om spilletid i det jeg tror kan bli en meget god sesong for laget. Men sånn er dessverre livet som fotballspiller. Skader er noe man må gjennom, avslutter en svært skuffet Thomas Johnsen.

Lagkamerat Andreas Markussen synes det er trist at Johnsen ikke kan være med i år.

– Thomas har gjort et veldig godt inntrykk. Han har solide holdninger og er dedikert i treningsarbeidet. At hele sesongen ryker er trist for både han selv, spillergruppa og trenerteamet. Vi ønsker han lykke til med operasjonen og opptreningen, og gleder oss til å ha han tilbake på treningsfeltet i 2019, sier Markussen til A-sporten.