De neste ukene kan du få smaken av vinterlig finnmarksnatur på altaposten.no, med start allerede i dag torsdag. Som så ofte tidligere er det Trond Anton Andersen som har vært mediehusets utsendte testpilot. Denne gangen tar han med seg seerne og abonnentene høyt til fjells i seks nettepisoder. Første episode legges ut kommende torsdag.

Muligheter

– Det er en feelgood-serie som viser for noen fantastiske muligheter vi har i Finnmark. Vi møter mennesker som har funnet sin form for rekreasjon i vårt nydelige fylke, sier Andersen, som først døpte serien for «Harde spor». Det ble «Uteliv», men har altså absolutt ingenting med pils og diskotek å gjøre.

Hvite kulisser

Tvert i mot er det mye frisk luft, livsglede og stolthet i det som presenteres.

– Det er kritthvite kulisser over alt, sier Andersen, som har med seg medprogramleder Stig Arne Karlsen til Ifjordfjellet.

– Det var det full vinter så sent som 20. mai-

På ski og sykkel

Det er laget en episode om fatbike, der Andersen blir med Glød på tråkk over fjellet fra Karasjok til Alta.

– Vi har også gjestet de tre statlige fjellstuene på Jotka, Mollisjok og Ravnastua, i tillegg til en episode om en viddetur på ski der vi møter masse trivelige folk, forteller

Kiting og Speed riding

Kiting er en annen form for rekreasjon, i dette tilfellet på Suopatjavri.

– Denne turen med Bjørn Arne Føleide bør appellere til mange. Jeg tipper mange flere vil få sansen for dette, sier Andersen, som likevel mener rosinen i pølsa er Speed riding med velkjente Fabrice Caline i Loppa.

– Det er Fabrice selv som står for filmingen, mens jeg har klippet det sammen. Rett og slett spektakulært, frister Trond Anton.