Talvik Arbeiderlag fremmer nå bygdekrav om at skoleveien må sikres bedre.

– Vi ønsker at barna i Talvik skal ha en trygg skolevei. Det er mange barn som går og sykler daglig til skolen. Veien fra E6 til skolen er smal, og til tider er det mye trafikk på veien, forteller leder i Talvik Arbeiderlag, Øystein Pedersen.

Han vet ikke hvor langt dette arbeidet er kommet, men arbeiderlaget har spilt det inn til Alta Ap. Kommunepartiet og leder Ole Steinar Østlyngen har gitt lovnad om at det skal jobbes med løsninger for å sikre skoleveien. Arbeiderlaget har allerede innkassert sin første seier her, og har fått med gang- og sykkelvei i Talvik prioritert i 2019 i den kommunale trafikksikkerhetsplanen.

Mer aktivitet

En annen og mer triviell sak som arbeiderlaget har satt fokus på, er hvordan Alta kommune kan bidra til bedre folkehelse og mer fysisk aktivitet for innbyggerne i Talvik. Arbeiderlaget peker på at brøyting av Vassbotnveien i Talvik og frem til Jordanberget, vil bidra til økt fysisk aktivitet vinterstid.

– Da Vassbotnveien i fjor vinter, og tidligere denne vinteren, ble brøytet av en privat hytteeier, ble veien flittig brukt av turgåere. Det har kommet inn ønsker fra flere sambygdinger til medlemmer i Talvik arbeiderlag om at det må tas et initiativ overfor kommunen for at veien må brøytes til Jordanberget i vinterhalvåret. Det er en strekning på rundt to kilometer, forteller Pedersen og legger til:

– Talvik har ikke mange alternativer for turgåere på vinterstid. Det begrenser seg til gang- og sykkelveier rundt omkring i bygda. I hele sommerhalvåret er Vassbotndalen mye brukt av joggere, syklende, turgåere og ellers annen form for rekreasjon og glede. Vi ønsker å tilrettelegge for fysisk aktivitet året rundt, da dette gir helsegevinst for alle aldersgrupper.