Tidligere denne uka fikk hovedkomiteen på plass en avtale med Altaskifer AS om hovedpremier til vinnerne av mennenes 50 kilometer og damenes 30 kilometer. Og det er ikke småtteri den ærverdige skiferbedriften i Nordlysbyen bidrar med.

– Vi synes at det er fantastisk flott at norgesmesterskapet i langrenn del 2 arrangeres her oppe, og vi føler at det er naturlig at vi involverer oss på en eller annen måte. Og det er ingen bedre måte å gjøre det på enn å dele ut to skiftertak til hytter. Verdien er på nærmere 400.000 kroner, forteller daglig leder i Altaskifer AS, John Vegar Holten.

– Det er helt utrolig at de går inn med to slike premier. Vi i NM-komiteen ble helt satt ut da John Vegar fortalte at de ønsket å bidra på denne måten. Vi hadde faktisk lagt premiekabalen, men det var med stor glede at vi stokket om på den da Altaskifer kom på banen med en så spesiell premie. Til sammen har vi nå en premiepott på nærmere en million kroner i dette mesterskapet. Det tror jeg er ganske unikt i NM-sammenheng, fastslår Per Hindenes, som er leder for NM-komiteen.

Sterk finnmarksprofil

NM-sjefen var stolt og fornøyd da han og premieansvarlig Terese Mannsverk presenterte avtalen på en pressekonferanse onsdag morgen.

– Næringslivet i Alta slutter aldri å imponere. Vi har hele tiden vært opptatt av at premiene skulle ha en klar finnmarksprofil. Det handler om å se, oppleve, smake og overleve i Finnmark. Reiselivsbedriftene har vært viktige støttespillere for oss og sørger for unike premier som er verdt store summer, forteller Mannsverk.

– Det har skjedd mye i disse NM-forberedelsene, og alt har vært utelukkende positivt. At Altaskifer AS gikk inn med to slike premier kom på toppen av det hele. De er en viktig næringslivsaktør her i byen og har vært det i mange generasjoner. Det er kanonbra at de påtar seg et slikt sammfunnsansvar, fastslår Hindenes.

John Vegar Holten synes NM på hjemmebane er en perfekt anledning for Altaskifer AS å vise hva de kan tilby.

– Vi satser hardt på salgs- og markedsføring også utenfor kommunegrensa, så vi ser på dette som en kjempemulighet for oss. At NM arrangeres kort tid etter at Norge opplevde tidenes medaljesanking i et OL gjør mesterskapet ekstra interessant. Her kan vi virkelig få god profilering. Samtidig er vi stolte over å kunne bidra til at NM i Alta blir en stor suksess. Dette kommer til å bli veldig bra, smiler Holten.