Mandag hadde hoveutvalget for næring, drift og miljø møte, der de blant annet behandlet ni disp-søknader. I de fleste sakene var det enighet, mens Frp tok til orde for fleksibilitet i to av sakene, men tapte avstemningen.

DISSE FIKK JA

– Talvik Jeger- og fiskerforening får  tillatelse til bruk av snøskuter for transport av nødvendig utstyr for å avholde fiskekonkurranse, samt transport av personer med funksjonshemminger på Storvannet. Dispensasjonen gjelder i perioden 30.-31.3.18.

– Alta Folkehøyskole fikk tillatelse til bruk av snøscooter for transport av materiell til deres hytte ved Orvvošjávrrit. Dispensasjonen gjelder for to dager i perioden 19.3. til 30.4.18

– Bollo Hytteforening får tillatelse til bruk av snøscooter/prepareringsmaskin til kjøring av skiløyper i Bollo hyttefelt. Dispensasjonen et gyldig fra dags dato til og med 4.5.23. Sjåfører må kunne dokumenter sitt oppdrag for Bollo Hytteforening.

– Høyvika hytteforening får tillatelse til bruk av snøscootere på vinterføre til oppkjøring av skiløype. Dispensasjonen er gyldig fra dags dato til og med 04.05.23. Sjåfører må kunne dokumenter sitt oppdrag for Høyvika hytteforening.

DISSE FIKK NEI

– Rainer Ernstsen søkte om dispensasjon for transport av bagasje og utstyr til hytte ved Holmvatna. Det søkes om å kjøre fra Borani i Kåfjord til hytta.  Omsøkt transport er ikke et særlig behov, og er dermed ikke i tråd med forskriftens, heter det.

– Jon Åge Suhr søkte dispensasjon for bruk av scooter til sin hytte i Ramlevann, men også her mener politikerne at det ikke finnes hjemmel. Omsøkt transport er ikke et særlig behov.

– Alta Event har også i år søkt om dispensasjon fra Kvenvikmoen til løypestart i Mathisdalen, men fikk først nei fra administrasjonen. Dernest sa også politikerne nei, men da med fem mot fire stemmer. Et forslag fra Odd Eilert Persen (Frp) om at Alta Event og Alta motorsportklubb fikk tillatelse, ble avvist av flertallet.

– Werner Vonheum søkte om disp fra Sorrisniva til Øvre Sierra, gjennom en etablert skogsløype. Frps Odd Eilert Persen mente man også her burde være positiv, men fikk bare fire av fem stemmer.

– Ørjan Barstad hadde søkt om disp for transport av utstyr og lavvo til Ørevannet, men fikk også nei fordi dette ikke er å regne som særlig behov.

– Leirbotn hytteforening fikk avslag på sin søknad. Omsøkt transport er ikke et særlig behov, og er dermed ikke i tråd med forskriftens § 6.