Med nærmere 150 bidrag fra en rekke bidragsytere, hadde Altaposten-juryen nok å henge fingrene i, under kåringen av det de mener er årets beste Finnmarksløpet-bilde. Juryleder Karl Eirik Steffensen og jurymedlem Astrid Krogh konstaterer at det ikke var noe enkelt arbeid å finne bildet som virkelig fanger Finnmarksløpet-stemningen.

– Vi har fått fotodokumentert en rekke hunder og hundekjørere på vei ut fra Alta sentrum, oppe på fjellet og på vei inn mot målstreken. Bildene viser et vell av følelser. Spenningen og den pure gledesrusen hos både to- og firbeinte ved løpsstart, der en mengde mennesker møtte opp for å heie hundespannene av gårde. Slitet det er å tilbakelegge mil etter mil langs løypene. Gleden over å vinne, eller å fullføre, sier de.

– Det første av vinnerbildene er et godt eksemplar på bildene vi er blitt vante til å se fra gågata, der hunder og hundekjører sendes ut i løypa av folkemassen langs sporet. Med high-fives og jubelrop starter løperne på det som for dem er årets høydepunkt. På det andre bildet, knipset sekunder senere, har Jungård fanget det forventningsfulle og bestemte blikket til veteranen, der hun på akrobatisk vis henger bak sleden så snøfokken står. Samlet ble det disse to som vinner konkurransen og premieres med et gavekort på 1.000 kroner, sier juryen.

Supre bidrag fra felten

I tillegg til en rekke flotte bidrag fra gågata i Alta har lesere fra en rekke steder i løypa sendt oss bidrag.

Kari Beate Gilde ved Alta folkehøgskole fikk for eksempel knipset et flott bilde ved et av sjekkpunktene, som juryen bet seg merke i.

Av «hundeportrettene» i årets konkurranse var det Frigg (som har sin egen instagramprofil @frigg_up_north) som fanget juryens oppmerksomhet.

– En rekke av bidragene i år var skikkelig morsomme, og hadde nok ikke så mye med Finnmarksløpet å gjøre. Men det gjør ingenting, vi synes det er gøy å få bidrag litt utenom det vanlige også, sier juryen.

Her trekker juryen særlig fram Karen Tn (@kar1sturliv på instagram) sitt «facepalm»-bilde, der hunden hennes inntar strutsepositur i snøen.