Politiet opplyste mandag at en mann i 20-årene er siktet som følge av den fatale scooterulykken i Olderfjord natt til søndag, der 19 år gamle Karine Emilie Negård fra Rypefjord ble påkjørt og drept. Hun og en annen kvinne skal ifølge politiet ha gått til fots i et scooterspor da ulykken skjedde.

Fører av snøscooteren, en mann i 20-årene som ifølge det Altaposten får opplyst er fra Alta, ble pågrepet og tatt inn til avhør. Det ble også tatt blodprøve av mannen, da politiet mistenker promillekjøring.

Mannens oppnevnte forsvarer, Lakselv-advokat Per A. Amundsen, sier til Altaposten at den siktede har sluppet ut fra politiets varetekt og at han ikke er begjært fengslet.

– Han sitter ikke fengslet nå, og det har ikke vært noe større snakk om fengsling. Han ble løslatt søndag, etter å ha vært til avhør hos politiet. Det foreligger ingen begjæring om fengsling nå, sier Amundsen.

Erkjenner ikke straffskyld

Advokaten vil overfor avisa ikke si noe om de faktiske forhold.

– Hva forteller siktede selv, om hva som hendte?

– Hva forklarer siktede selv?

– Det er for tidlig å si noe om hva han forklarer. Vi tar til etterretning at det er tatt ut siktelse på uaktsomt drap, og forholder oss til det.

– Hvordan forholder han seg til skyldspørsmålet?

– Det foreligger ikke noen erkjennelse av straffeskyld fra hans side.

Ikke siktet for promillekjøring

– Politiet opplyser at de mistenker promillekjøring. Forklarer siktede om han hadde drukket, og eventuelt hvor mye?

– Jeg kan ikke si noe om promille, mengde og slik. Men han er siktet for uaktsomt drap, han er foreløpig ikke siktet for promillekjøring, opplyser advokaten.

Amundsen forteller at han på vegne av sin klient allerede har begjært gjennomført etterforskningsskritt, og at det kan bli aktuelt å sende flere slike forespørsler den kommende tiden.

– Hva vi har bedt om av etterforskningsskritt vil jeg ikke kommentere, sier Amundsen.