– Alle de berørte er informert – og de er informert om at det vil gå ut et skriftlig brev i dag, sier påtroppende daglig leder Heidi Tangstad.

Mange ansatte på prosjektet

For kort tid siden fikk Betania Alta beskjed om at ett av prosjektene med forsterket døgnbemanning på rus- og psykiatriavdelingen, som Alta kommune er oppdragsgiver for, ikke vil bli videreført.

– Vi hadde ganske mange ansatte på det prosjektet, totalt 14 stykker. Vi har kjørt en prosess med tillitsvalgte og lederne på avdelingen, der vi har sett på andre muligheter. Gjennom denne prosessen klarte vi å minimere konsekvensene på avdelingen, sier Tangstad.

Åtte ansatte er foreløpig direkte berørt, fem gjennom oppsigelser og tre gjennom endringsoppsigelser.

– Resten har vi klart å finne andre løsninger for, blant annet i vakante stillinger, sier hun.

Prosjektet ble startet på kort varsel, sommeren 2017.

RYDDIG PROSESS: Påtroppende daglig leder Heidi Tangstad sier de har hatt god dialog med de ansatte helt siden beskjden om bortfall av prosjektet kom.

Godt samarbeid

Tangstad sier videre at helt siden de fikk beskjeden om at prosjektet stoppes, har de hatt dialog med de ulike fagforeningene.

– Vi mener det har vært en ryddig prosess. Vi har kjørt redegjørelser for situasjonen med fagforeningene og vi har blant annet hatt informasjonsmøter med de ansatte.

Tangstad forklarer videre at de ikke klarte å finne noen erstatning for prosjektet på så kort tid og at det derfor var uforsvarlig å la ansatte gå uten oppdrag. Hun sier nedbemanningen er krevende for de ansatte.

– Det er en situasjon vi ikke ønsker og slike prosesser er krevende for de ansatte. Det er også viktig å fortsatt sikre brukernes behov for stabilitet og beholde fagkompetansen i avdelingen.

Var tilknyttet en bruker

Ifølge rådmann Bjørn Atle Hansen har det en naturlig forklaring at kommunen ikke vil videreføre prosjektet.

– Det er en bruker som ikke nyttiggjør seg av det tilbudet lenger. Jeg kan ikke gå inn i saken på grunn av personvern, men det er altså grunnen.

Også kommunalleder John Helland påpeker at det handler om en bruker, og at de ellers ikke har sagt opp noen avtaler med Betania.

– Kommunen kjøper mange tjenester hos Betania, og noen av avtalene skal reforhandles fra 2019. I det pågående Omstillingsprosjektet ser vi også på  våre avtaler om kjøp av tjenester hos andre. Dette blir nå utredet og eventuelle endringer blir lagt frem for politisk behandling og avgjort av  Kommunestyret. Det kommer en sak om dette i løpet av 2018, skriver Helland i en E-post til Altaposten.