– Jeg ble lamslått da aktor forslo 60 dager fengsel. Han ble nå dømt til 90 dager, men jeg føler ikke at det er sammenheng med hva jeg, min familie og ofrene har gått gjennom, sier han til Altaposten.

– Som jeg har sagt tidligere, så er det som berget meg, er at jeg fant ut hvem det var, og at familie og venner støttet meg. Nå vil jeg bare legge saken bak meg.

Tre måneders fengsel

Den 12. mars i år avsa Alta tingrett dom i saken mot en mannen i 30-årene som sto tiltalt for blant annet å ha «uberettiget satt seg i besittelse av en annens identitetsbevis.»

Mannen brukte identiteten til Dahle til å komme i kontakt med svært unge jenter.  Med en falsk profil ble  mindreårige jenter ned i 13-årsalderen lokket med svært store summer dersom de ville gi sex.

Da saken gikk i Alta tingrett for to uker siden, hevdet mannen hele tiden sin uskyld.

– Det var et tilfeldig navn jeg valgte ut. Jeg ante ikke at det var en person i Alta med dette navnet. Det var ikke min intensjon å gjøre noe vondt mot han (Torgeir Dahle journ. anm.) Jeg kjenner ikke han fra før, sa mannen i retten.

Slapp omkostninger

I den enstemmige domsslutningen framgår det av vedkommende dømmes for i alt 4 overtredelser av ulike bokstaver i straffeloven, og dommen lyder på 90 dager i fengsel. Det ble ikke ilagt saksomkostninger, da retten anfører at tiltaltes økonomi er så svak at disse neppe lar seg inndrive.

Sterkt rammet

Under punktet straffeutmåling skriver tingretten blant annet:

«Retten legger til grunn Dahles forklaring om at både han og hans familie ble sterkt rammet av rykter og kommentarer. Selv etter at Dahle hadde gått ut i lokalmedia og forklart at han ikke har noe med meldingene å gjøre, fikk han ulike bemerkninger «slengt etter seg».

Også tiltaltes tilståelse er ilagt en viss vekt ved straffeutmålingen, framgår det av dommen.

Altaposten har forsøkt å komme i kontakt med mannens forsvarer, Håkon Helsvig, men har foreløpig ikke fått svar på henvendelsen.